TRÄNA HOS OSS

Vi erbjuder ett varierande utbud av träningspass, yogaretreats och träningsevent som passar alla; nybörjare som van motionär i alla åldrar. Våra grundstenar är yoga i olika former, vattengymnastik, styrka och fyspass som, Hantel & stång, Starka seniorer, Puls eller Cirkelpass.

Boka via knappen alternativt ring oss på 0411-300 36 eller maila spa@mossbylund.se så bokar vi in er. Det är viktigt att du avbokar ditt pass senast 4 timmar före om du av någon anledning inte kan komma. Du avbokar enkelt via systemet alternativt ring oss på 0411-300 36.

Vi har även ett kösystem så om passet är fullt och inte syns på onlinebokningen, slå oss en signal så kontaktar vi er om ledig plats dyker upp.

PRISER OCH TRÄNINGSKORT

Enstaka pass  kostar 130:-, bor man på hotellet så är priset 99:-
Man kan även köpa 10 kort, 10 kort-plus, halv- eller helårskort (stammiskort). Vi har ibland kö på vissa pass, så vi uppskattar väldigt mycket att ni hör av er i tid om ni behöver avboka.

 

10KORT PLUS

1550:-

Upp till 20 träningspass. Med detta kort kan du ta två träningspass efter varandra samma dag, men vi kryssar bara i en ruta. Tex förmiddagsyoga i kombination med vattengympan lunchtid. Eller ett fysiskt pass 18.00 i kombination med yoga 19.30.

Till skillnad från vårt ordinarie 10-kort ger det även möjlighet att bada och basta en stund runt ett träningspass utan att man har halvårskort. Dock inte lördagar och söndagar. Det är inte ett tio-kort för dagspa, så badkappa/tofflor ingår inte. Men självklart handduk.

10KORT

1100:-

10 träningspass. Kortet måste medtagas vid träning, det är inte personligt och ni kan använda flera ”kryss” per gång om ni har en vän med er.

Kortet gäller ett år.

STAMMIS

3700:- halvår
7000:- helår

Med vårt stammiskort tränar ni obegränsat i 6 alternativt 12 månader från det datum ni köper kortet. Kortet är personligt och ni har även fri tillgång till bad & bastu måndag-torsdag, där ni får låna badkappa & tofflor.

Ni kan ”frysa” kortet i förväg.

Halvår: Max två tillfällen, totalt fyra veckor.
Helår: Max fyra tillfällen, totalt åtta veckor.

VÅRA PASS

FLÅS

TABATA är en intervallträning för ökad puls och ett effektivt sätt att komma igång på kort tid. Man jobbar med korta intervaller helt på den nivå som passar dig.

PULS, ett pass med fokus på kondition och uthållighet du arbetar med din egen kroppsvikt.

UTEMORGON, roligt gruppträningspass utomhus där fokus ligger på att få upp flåset tillsammans med andra deltagare på olika sätt. Med hjälp av olika konditionsövningar, lekar och intervaller kickar vi igång kroppen med energi för dagen!

YOGA

Mossbylund älskar yoga! Här kan du både koppla av och på med yoga. Ett perfekt träningspass för både nybörjare och erfarna. Gamla som unga. Män som kvinnor. Man gör det som känns bra, utmanande eller bara skönt. Mycket fokus på rörlighet, styrka och andning för en stark, hållbar och smidig kropp.

Vi har många olika former av yoga och fler kommer det bli. Idag finns YINYOGA och HATHAYOGA på schemat. HATHAYOGA har vi både i en lugnare mjuk form, en mer dynamisk som är aningen mer fysisk och TRXYOGA, där du med hjälp TRXband hittar yogapositionerna på ett nytt, roligt och utmanande sätt. Höstterminen 2020 pausar vi TRXyoga pga Covid-19.

YINYOGA är ett pass där man håller samma position i 3-5 minuter för att öka rörligheten i och kring leder, muskler och bindväv.  Ett perfekt komplement till våra mer fysiska pass.

RESTORATIVE, ett yogapass med liggande positioner som hålls under en längre tid, där fokus ligger på att hitta total djup avslappning.

”GUBBYOGA”, Spelar du padel, golf, tränar på gym eller absolut ingenting så är yoga det ultimata komplementet. Stela muskler blir smidiga och hindrar kroppen, Damer är också välkomna med vi håller fokus på stela män som är nyfikna på det många damer redan upptäckt. Yogan fantastiska effekt på värk, smidighet, blodtryck, andning och styrka.

YOGA MED BEBISett yogapass där din bebis är välkommen. Alla yogar med förståelse för att allt kan hända. Det är helt okej om du ammar eller det hörs barnskrik under passet. Passet anpassas efter de små bebisarnas humör. För din skull är det lättast om ditt barn är så pass litet att den inte förflyttar sig särskilt mycket (tills de ännu inte börjat gå. )

STYRKEPASS

STARKA SENIORER, funkar för alla åldrar och som anpassas efter hur mycket du orkar.

TRX, med hjälp av band tränar du upp din balans och stabilitet i leder och muskler. Ett fysisk pass som ger snabba resultat. Paus under hösten 2020 pga Covid-19

CIRKELPASS, cirkelträning med varierande redskap och stationer där vi stärker armar, core, ben & rumpa.

BÅL OCH STABILITET, vi fokuserar från skuldra till höft med styrkeövningar som stärker rygg och mage.

STYRKA UTE, en varierande och rolig träning du i alla spännande väderlekar tränar upp flåset och styrkan. Vi arbetar tillsammans 2 & 2 och delar på övningarna.

STARK INIFRÅN-UT, ett pass där vi arbetar igenom alla kroppens muskler, men med fokus på att bygga djup muskulatur i bål och rygg. Passet går att individanpassa under tiden så att det passar såväl den som är mycket tränings van eller nybörjare. Skonsamt pass förr rygg.

VATTENGYMPA

VATTENGYMPA är skonsam och allsidig träning som riktar sig till alla. Du tränar kondition, styrka, rörlighet och balans med vattnet som motstånd.

Det är många som vill gå på vattengympa så kom ihåg att avboka i god tid.

UTEGYM I HAGEN

Besök vårt utegym i Hagen, öster om Ladan. Sit ups, chins, pull ups, armgång, step up, dips, trx-band, däcklyft, ja det är bara att hugga i och stärka varje liten oupptäckt muskel.

Bäst av allt är den friska luften och energigivande utsikten. Vi kör en del utepass i grupp med instruktör, året om, men övrig tid är utegymmet öppet för alla som gästar oss.

VÅRA INSTRUKTÖRER

Susanna Kristersson är ansvarig för vår träning och våra instruktörer Elisabeth, Sara, Johanna, Sara R, Mimmi, Louise och Johanna ST.

susanna@mossbylund.se

Susanna Kristersson

Yogainstruktör med många timmars utbildning inom bla ishta och yinyoga. ”Intresset att röra mig och måna om hälsan har alltid funnits. För mig är det viktigt att träning är kul och varierande, den ska också ge mig en stunds sinnesharmoni där tankarna kommer och går utan att det påverkar mig. Havet är den plats som ger mig en känsla av att allting är möjligt, precis som på Hotell Mossbylund.”

Elisabeth Thelander

Elisabeth som med varmt hjärta och brinner för service och träning tar även hand om era bokningar. Förutom vattengympa finns Elisabeth i vår spareception och möter spa, boende och träningsgäster de flesta dagar i veckan.
”Vattengympa har alltid legat mig varmt om hjärtat. Att kunna motivera, inspirera och sprida glädje varje dag är en dröm som blivit sann. Att höra hur deltagarna gång på gång hur gott vattengymnastik gör för dem, gör att jag fullkomligt längtar efter nästa pass. Hoppas vi ses där”

Johanna Olsson

Johanna jobbar som både gruppträningsinstruktör och spareceptionist hos oss. Är en behjälplig och serviceinriktad person med utbildning från skolan och arbetserfarenhet inom massage och som instruktör. ”Jag har alltid älskat att träna och brinner för att hjälpa andra med att tycka om träning och lyckas nå sina mål för att må bättre. Har stor passion för konditionsträning som även mina träningspass som instruktör kommer att präglas av”

Louise Anderasp

Louise är utbildad musikalartist med många bollar i luften. Förutom att frilansa som artist har hon sedan många år även undervisat i dans och musikal-klasser. På Mossbylund möter man Louise i receptionen och hon leder också vattengympa.

”Träning och dans har alltid tagit stor plats i mitt liv. Att nu få chansen att få hålla i fartfyllda vattengympapass på Mossbylund sätter guldkant på vardagen”.

Sara C. Kennedy

Sara arbetar som yoga och vattengympainstruktör på Hotell Mossbylund. Hon har även arbetat som dansare, danspedagog och aerobicinstruktör och är skådespelare.
”En vän som praktiserade yoga tog med mig på ett pass, och som ”gammal” dansare tycker jag om att prova olika träningsformer. Men första klassen var pest och pina. Jag mådde så illa, blev yr… trodde att jag skulle dö. Hade redan köpt ett 10-kort så trots min hemska upplevelse, fortsatte jag. I början var yogan för mig mer fysisk, en träningsform, men nu på senare tid blivit mer mentalt. Mer en livsstil. Såklart ville jag veta mer när jag började och utbildade mig därför mig till yogalärare”

Sara Ryderling

Sara är bland annat utbildad inom TRX, HiiT och funktionell träning. För Sara är det viktigt att träningen är rolig, ger resultat och påverkar deltagarna positivt i deras vardag! – Mera glädje och rörelse för folket, säger Sara.