TRÄNA HOS OSS

Vi erbjuder ett varierande utbud av träningspass, yogaretreats som passar alla; nybörjare som van motionär i alla åldrar. Våra grundstenar är yoga i olika former, vattengymnastik, styrka som TRX, HIIT, Starka seniorer eller helt enkelt styrka från topp till tå.

Boka via knappen alternativt ring oss på 0411 300 36 eller maila spa@mossbylund.se så bokar vi in er. Vi har även ett kösystem så om passet är fullt och inte syns på onlinebokningen, slå oss en signal så kontaktar vi er om ledig plats dyker upp.

PRISER OCH TRÄNINGSKORT

Enstaka pass  kostar 120:-, eller så kan man köpa 10 kort, 10 kort-plus eller halvårskort (stammiskort). Som boende gäst på hotellet är träningspassen gratis i mån av plats. Förboka gärna, men finns det plats är det bara att dyka upp. Vi har ibland kö på vissa pass, så vi uppskattar väldigt mycket att ni hör av er i tid om ni behöver avboka.

 

10KORT PLUS

1400:-

Upp till 20 träningspass. Med detta kort kan du ta två träningspass efter varandra samma dag, men vi kryssar bara i en ruta. Tex förmiddagsyoga i kombination med vattengympan lunchtid. Eller ett fysiskt pass 18.00 i kombination med yoga 19.30.

Till skillnad från vårt ordinarie 10-kort ger det även möjlighet att bada och basta en stund runt ett träningspass utan att man har halvårskort. Dock inte lördagar och söndagar. Det är inte ett tio-kort för dagspa, så badkappa/tofflor ingår inte. Men självklart handduk.

10KORT

990:-

10 träningspass. Kortet måste medtagas vid träning, det är inte personligt och ni kan använda flera ”kryss” per gång om ni har en vän med er.

Kortet gäller ett år.

STAMMIS

3700:-

Med vårt stammiskort tränar ni obegränsat i sex månader från det datum ni köper kortet. Kortet är personligt och ni har även fri tillgång till bad & bastu måndag-torsdag, där ni får låna badkappa & tofflor.

Ni kan ”frysa” kortet i förväg, max två tillfällen, totalt fyra veckor.

VÅRA PASS

FLÅS

TABATA är en intervallträning för ökad puls och ett effektivt sätt att komma igång på kort tid. Man jobbar med korta intervaller helt på den nivå som passar dig.

UTEFYS, där vi i alla spännande väderlekar tränar upp flåset, styrka och musklerna. Ni kommer hålla kroppstemperaturen uppe.

HIIT, fysiskt intervallpass som fokuserar på att förbättra konditionen, bygga muskler och stärka kroppen. Ett pass med mycket flås.

YOGA

Mossbylund älskar yoga! Här kan du både koppla av och på med yoga. Ett perfekt träningspass för både nybörjare och erfarna. Gamla som unga. Män som kvinnor. Man gör det som känns bra, utmanande eller bara skönt. Mycket fokus på stretch, styrka och andning för en stark, hållbar och smidig kropp.

Vi har många olika former av yoga och fler kommer det bli. Idag finns YINYOGA, och HATHAYOGA på schemat. HATHAYOGA har vi både i en lugnare mjuk form och en mer dynamisk som är aningen mer fysisk. Emellanåt startar vi också upp nybörjarkurser i yoga.

YINYOGA är ett pass där man håller samma position i 3-5 minuter för att komma åt kroppens bindväv, istället för musklerna.

STYRKEPASS

STARKA SENIORER, funkar för alla åldrar och som anpassas efter hur mycket du orkar.

TRX, med hjälp av band tränar du upp din balans och stabilitet i leder och muskler. Ett fysisk pass som ger snabba resultat.

STYRKA FRÅN TOPP TILL TÅ, cirkelträning med varierande redskap och stationer där vi stärker armar, core, ben & rumpa.

BÅL OCH STABILITET, vi fokuserar från skuldra till höft med styrkeövningar som stärker rygg och mage.

VATTENGYMPA

VATTENGYMPA är skonsam och allsidig träning som riktar sig till alla. Du tränar kondition, styrka, rörlighet och balans med vattnet som motstånd.

Vi har 8 vattengympa pass i veckan. Max 11 personer per gång. Då det ofta är kö till dessa pass är vi tacksamma för avbokning i god tid.

VÅRA INSTRUKTÖRER

Susanna Kristersson är ansvarig för vår träning och våra instruktörer Elin, Maud, Elisabeth, Sara, Johanna och Sara R.

susanna@mossbylund.se

Susanna Kristersson

Yogainstruktör med många timmars utbildning inom bla ishta och yinyoga. ”Intresset att röra mig och måna om hälsan har alltid funnits. För mig är det viktigt att träning är kul och varierande, den ska också ge mig en stunds sinnesharmoni där tankarna kommer och går utan att det påverkar mig. Havet är den plats som ger mig en känsla av att allting är möjligt, precis som på Hotell Mossbylund.”

Sara C. Kennedy

Sara arbetar som yoga och vattengympainstruktör på Hotell Mossbylund. Hon har även arbetat som dansare, danspedagog och aerobicinstruktör och är skådespelare.
”En vän som praktiserade yoga tog med mig på ett pass, och som ”gammal” dansare tycker jag om att prova olika träningsformer. Men första klassen var pest och pina. Jag mådde så illa, blev yr… trodde att jag skulle dö. Hade redan köpt ett 10-kort så trots min hemska upplevelse, fortsatte jag. I början var yogan för mig mer fysisk, en träningsform, men nu på senare tid blivit mer mentalt. Mer en livsstil. Såklart ville jag veta mer när jag började och utbildade mig därför mig till yogalärare”

Maud Törnberg

Utbildad militär och tar mycket inspiration i sin träning därifrån. Började leda träningspass med aerobics och vattengympa. Som en nyfiken natur skolade Maud sig till yogalärare och det har lett till att hon även utbildar sig i TaiJi, qigong och meditation för att framöver även kunna undervisa dessa. På Mossbylund leder Maud bland annat yoga ,vattengympa och styrkepass. Maud brinner för träning och vill gärna anpassa sina pass utefter gruppen.

Elisabeth Thelander

Elisabeth Thelander

Elisabeth som med varmt hjärta och brinner för service och träning tar även hand om era bokningar. Förutom vattengympa finns Elisabeth i vår spareception och möter spa, boende och träningsgäster de flesta dagar i veckan.
”Vattengympa har alltid legat mig varmt om hjärtat. Att kunna motivera, inspirera och sprida glädje varje dag är en dröm som blivit sann. Att höra hur deltagarna gång på gång hur gott vattengymnastik gör för dem, gör att jag fullkomligt längtar efter nästa pass. Hoppas vi ses där”

Johanna Olsson

Johanna Olsson

Johanna jobbar som både massör, spareceptionist och gruppträningsinstruktör hos oss. Är en behjälplig och serviceinriktad person med utbildning från skolan och arbetserfarenhet inom massage och som instruktör. ”Jag har alltid älskat att träna och brinner för att hjälpa andra med att tycka om träning och lyckas nå sina mål för att må bättre. Spelar handboll vid sidan av, har stor passion för konditionsträning som även mina träningspass som instruktör kommer att präglas av”