Vi har öppet alla dagar i veckan från frukost till sen kväll, du kan titta in på en fika, lunch eller middag till kvällen. Bord bokar ni på 0411 30036 eller info@mossbylund.se. Välkommen! 

I köket på Mossbylund utvecklar vår kökschef Christoffer menyer till både frukost, lunch, fika och middag. Med hans passion för matlagning vill han dela med sig av säsongens närproducerade råvaror av högsta kvalitet. Råvaror som är tillagade med stor respekt och från grunden. Christoffer och hans team jobbar med att bevara dom traditionella tillagningsmetoderna och förena dom med nya kulinariska inslag från både Sverige och övriga världen.

Det är viktigt för Christoffer att maten som serveras speglar och värnar om dagens krav på hållbar produktion på land och i hav. Närproducerat, hemmagjort, kärlek och njutning är våra viktiga hörnstenar.

Vi är inte gourmet, vi är inte fine dining, vi är njutning för smak, doft och syn.

Restaurangchef Fredrik Wennberg leder med erfaren hand restaurangen och vårt underbara team av serveringspersonal. Med Fredriks gedigna sinne för dryck kombineras en måltid att minnas. Här serveras allt från öl tillverkad i grannbyn till spännande viner från fjärran. Vi är också stolta över att ha ett stort utbud av goda alkoholfria drycker.

Kökschef, Christoffer Herbst christoffer@mossbylund.se
Restaurangchef, Fredrik Wennberg fredrik@mossbylund.se

Frukost serveras under vardagarna 07.00-10.00. Helger 07.30-10.00.
Du är varmt välkommen på frukost även om du inte bor på hotellet.
Under sommaren, vecka 27 – 33 serverar vi frukost 7.30 – 10.30 alla dagar.

Pris: 125:-

Barn 0-4 år äter gratis
5-11 år 50% rabatt / 12-16 år 25% rabatt

Under sommaren, vecka 27 – 33 serverar vi frukost 7.30 – 10.30 alla dagar.

Dagens lunch, vardagar 12.00-14.00 och lördagsspecial enligt nedan gäller för vecka 21, 21-26 maj.

Numera finns alltid ett vegetariskt alternativ till dagens. Samt vår SPACAFÈMENY som finns utöver dagens lunch. Sallad, ramlösa/lättöl och kaffe ingår då ni äter dagens. Välkommen!

Mellan 11.00-17.00 alla dagar i veckan serverar vi vår fika/lunchmeny spacafét. I restaurangen serverar vi samma meny mellan 12.00-17.00 alla dagar utom söndagar.

Dagens lunch serveras  månd-fred 12.00.1400, och likaså lördagsspecialen. Se DAGENS LUNCH.
Det går bra att bara dyka upp men ni får gärna boka bord i vår restaurang också. Spacaféet tar vi inga bordsbokningar.

Det går bra att beställa bord från 18.00 alla dagar i veckan. Sista bordsbokningen 20.30 söndag – torsdag. Fredag & lördag 21.00

Boka på 0411 30036 eller info@mossbylund.se. Välkommen till vår restaurang!

Vi anordnar många stora kalas i vår festlokal ”Salen” som rymmer upp till 120 personer. Här är stora ytor både inne och ute för mingel och dans. Det går hyra hela Mossbylund med samtliga rum eller endast Salen med närliggande hotellrum. Vi har plats för 90-100 övernattande gäster.

Trakten runt Mossbylund är omgivnen av många gamla vackra kyrkor och här är även möjlighet till vigsel i vår trädgård, eller på vår fantastiska strand.

Maila till vår restaurangchef Fredrik, fredrik@mossbylund.se eller vår bröllopskoordinator Helle, helle@mossbylund.se om ni har frågor eller förfrågningar.

Med Helle som bröllopskoordinator är ni i trygga händer. Från bröllopsmeny till brudvals, blomsterdekorationer och vickning – vi tar hand om allt från början till slut, så att ni kan fokusera på att bara njuta av er stora dag. Att få förtroendet att ta hand om er speciella dag är stort för oss och varje bröllop är unikt. Genom ett personligt möte med Helle och Fredrik som restaurangchef går ni i lugn och ro genom era tankar och idéer. Under åren har vi samlat på oss många kontakter och vi har ett stort nätverk av allt från vigselförrättare, till duktiga musiker och DJs som vi gärna rekommenderar.

Helle Kragh, helle@mossbylund.se

AFTERWORK fredagar 17.00-19.00

Mellan kl 17-19 har vi specialpriser i spabaren på dryck och även vår trogna plocktallrik, med oliver, ost, chips, korvar & grönsaksstavar & hummus.

Ni kan också boka in er på KVÄLLSPA om ni vill njuta i våra nya uppvärmda utepooler.

Sommaruppehåll vecka 25-33

AFTERNOON TEA, lördagar 14.00-16.00

Små vackra höga torn med mättande snittar serveras med kakor och desserter. Te och kaffe ingår också.

Pris: 175:-  

Barn 0-4 år äter gratis
5-11 år 50% rabatt / 12-16 år 25% rabatt

Sista afternoon tea innan vi tar sommarpaus är 16 juni.

BRUNCH, söndagar 12.00-15.00

Här finns bland annat sill, sallader, pannkakor, bacon, kallskuret, nybakat bröd, ostar, desserter… och juice, te och kaffe.

Pris: 275:-

Barn 0-4 år äter gratis
5-11 år 50% rabatt / 12-16 år 25% rabatt

Sista brunchen innan sommaren är 24 juni.  18 augusti är vi igång igen!

En gång succé, två gånger tradition! För andra året i rad har vi i sommar mellanrätter på menyn. Du väljer och vrakar och kombinerar din egen middag. Lite hungrig kan två rätter vara lagom, tre är lite mer och fyra rätter motsvarar en klassisk trerätters meny. Vill du sen äta som en redig skåning kan du försöka dig på en femte. Eller komma tillbaka en annan dag för att botanisera dig genom hela menyn.

Menyn enligt nedan och serveras från 18 juni till 12 augusti.

Söndagarna 8, 15, 22, 29 juli samt 5 augusti har vi trädgårdsfest med grillbuffé. Bokar ni vårt sommarpaket med övernattning dessa dagar är det grillbuffé som gäller. Övriga dagar är det en fyrarätters meny som ingår.

Bakad fjällröding – sojamajonnäs – dill – dillpulver – picklad rättika 119:-

Baked artic char – soy mayonnaise – dill – dill powder -pickled japanese radish

Färskpotatis – sockersaltad fröjalax – fänkål – vattenkrasse – bryntsmörsås med grillad citron 129:-

New potatoes – sugar salted fröja salmon – fennel – watercress – browned butter sauce – grilled lemon

Smörbakad pak choi – kummel – rostade frön – brynt smör – curry 139:-

Butter baked pack choi – hake – roasted seeds -browned butter – curry

Krabbröra med färskost, citron, lagrad ost, örtsallad – fröknäckebröd 129:-

Crab – creme cheese – lemon – aged cheese -herb salad – crispbread

 

Kycklingfilé från Varmlösa – blomkålspuré – grillad vårlök – rödvinssky – gräslöksolja 129:-

Chicken breast from Varmlösa – cauliflower puree – grilled spring onions – red wine sauce – chives oil

Kalv – ramslöksmajonnäs – bakad palsternacka – rödvinssky – ramslöksblad 139:-

Veal – ramson mayonnaise – baked parsnip – red wine sauce, ramson leaves

Fläskkroketter – tryffelmajonnäs – picklad lök – purjolöksaska 109:-

Pork croquette – truffle mayonnaise – pickled onion – leek ash

Oxtartar – picklad pepparrot – dijon majonnäs – confiterad äggula – friterad lök – vattenkrasse 129:-

beef tartar – pickled horseradish – dijon mayonnaise – confit egg yolk – deep-fried onion – watercress

 

Broccolitempura – sojabönor – chili och limemajonnäs – koriander 109:-

Broccoli tempura – soybean – chili and lime mayonnaise – coriander

Ägg 65 – hasselnötter – hasselnötsvinägrette – rädisor – friterade risnudlar – blomsterkrasse 129:-

Egg 65 – hazelnuts – hazelnut vinaigrette – radish – deep-fried rice noodles – nasturtium

Bakad purjolök – rödbetor – äpple/chili glace – rödbetstapioka – rostade pumpafrön – getostkräm 129:-

Baked leek – beetroot – apple and chili glace – beetroot tapioka – roasted pumpkin seeds – goat cheese

Halstrad mangold – sojamajonnäs – friterade smörbönskroketter – ingefärspicklad morot 119:-

Chard – soy mayonnaise – deep-fried butter bean croquette – ginger pickled carrot

 

Örtgravad flankstek – skånsk ost– krusbärsmarmelad – fröknäckebröd 139:-

Herb cured beef – local cheese – gooseberry –  jamcrispbread

2 gånger skånsk ost – krusbärsmarmelad – fröknäckebröd 129:-

Two different kinds of local cheese – gooseberry jam – crispbread

 

Chokladganage – bär  – yoghurtglass – rostade nötter – citronmeliss 95:-

Chocolate ganage  – berry – yoghurt ice cream – roasted nuts – lemon balm

Jordgubbsglass – färska jordgubbar – rostad vit choklad – vaniljpannacotta – mynta – myntaolja 95:-

Strawberry ice cream – strawberry – roasted white chocolate – vanilla pannacotta – mint – mint oil

Anisinkokt rabarber – hallonsorbet – krutonger på sockerkaka smaksatt med lakrits – lakritsört 95:-

Anise poached rhubarb – raspberry sorbet – sweet croutons with licorice – licorice herb

Körsbär och limésorbet med chokladsand, serveras med ett glas bubbel  115:-

Cherry and lime sorbet with chocolate sand, served with a glas of sparkling wine