Vi har öppet alla dagar i veckan från frukost till sen kväll, du kan titta in på en fika, lunch eller middag till kvällen. Bord bokar ni på 0411 30036 eller info@mossbylund.se. Välkommen! 

I köket på Mossbylund utvecklar vår kökschef Christoffer menyer till både frukost, lunch, fika och middag. Med hans passion för matlagning vill han dela med sig av säsongens närproducerade råvaror av högsta kvalitet. Råvaror som är tillagade med stor respekt och från grunden. Christoffer och hans team jobbar med att bevara dom traditionella tillagningsmetoderna och förena dom med nya kulinariska inslag från både Sverige och övriga världen.

Det är viktigt för Christoffer att maten som serveras speglar och värnar om dagens krav på hållbar produktion på land och i hav. Närproducerat, hemmagjort, kärlek och njutning är våra viktiga hörnstenar.

Vi är inte gourmet, vi är inte fine dining, vi är njutning för smak, doft och syn.

Restaurangchef Fredrik Wennberg leder med erfaren hand restaurangen och vårt underbara team av serveringspersonal. Med Fredriks gedigna sinne för dryck kombineras en måltid att minnas. Här serveras allt från öl tillverkad i grannbyn till spännande viner från fjärran. Vi är också stolta över att ha ett stort utbud av goda alkoholfria drycker.

Kökschef, Christoffer Herbst christoffer@mossbylund.se
Restaurangchef, Fredrik Wennberg fredrik@mossbylund.se

Frukost serveras under vardagarna 07.00-10.00. Helger 07.30-10.00.
Du är varmt välkommen på frukost även om du inte bor på hotellet.

Pris: 145:-

Barn 0-4 år äter gratis
5-11 år 50% rabatt / 12-16 år 25% rabatt

 

Boka på 0411 30036. Välkommen!

Dagens lunch mån-fredag 12.00-14.00, se nedan för veckans meny.

Vårt café håller öppet 11.00-17.00 alla dagar i veckan. Där serverar vi både lunch och smarriga kakor, cappuccino, bryggkaffe och nygjorda hälsosamma smoothies. Samma meny finns i restaurangen, där ni gärna får boka bord, i caféet tar vi däremot inga bordsbokningar, det är bara att titta in.

KVÄLLSMENY
Menyn serveras från 18.00, sista bordsbokningen 20.30/helger 21.00. Boka bord på 0411 30036. Välkommen.

(pssst… restaurangen är abonnerad 5 september)

AFTERNOON TEA, lördagar 14.00-16.00

Små vackra höga torn med mättande snittar serveras med kakor och desserter. Te och kaffe ingår också.

Pris: 175:-

Barn 0-4 år äter gratis
5-11 år 50% rabatt / 12-16 år 25% rabatt

BRUNCH, söndagar 12.00-15.00

Här finns bland annat sill, sallader, pannkakor, bacon, kallskuret, nybakat bröd, ostar, desserter… och juice, te och kaffe.

Pris: 275:-

Barn 0-4 år äter gratis
5-11 år 50% rabatt / 12-16 år 25% rabatt

MOSSBYLUNDARENS MAGISKA

Efter sex månaders intensivt arbete i samarbete med Hönsinge Hantwerksbryggeri lanserar Hotell Mossbylund sin egen magiska öl. – Tankarna gick till en öl som vi kunde servera året om, i alla väder, berättar Fredrik Wennberg, restaurangchef på Hotell Mossbylund. En öl som kunde fungera lika bra i våra varma pooler som till maten vi serverar.

Eftersom Hotell Mossbylund länge haft ett nära samarbete med Hönsinge Hantwerksbryggeri var det en självklarhet att kontakta just dem. Tillsammans med bryggarna Magnus, Niklas och Mick påbörjades den spännande planeringsfasen med skisser, första träffen på bryggeriet och många vilda idéer.

– Vi ville skapa något eget, fortsätter Fredrik Wennberg. Något som skulle passa in i vår miljö, men också vara unikt i Hönsinges sortiment.

Hönsinge Hantwerksbryggeri började som en liten idé hemma i bryggarnas egna kök, tog vägen in om ett garage och huserar numera i en gammal smedja på Jordberga Gods, bara femton minuters bilfärd från Hotell Mossbylund. På bryggeriet bryggs allt fortfarande för hand, med kärlek och i liten skala. Något som går mycket hand i hand med Hotell Mossbylunds filosofi om närproducerat och med en familjär känsla.

Tillsammans med bryggarna landade tankarna slutligen i en ljus lager med en touch av fläder, och nu började förberedelserna på allvar. När tidsplanen var satt var det dags att börja brygga, och Fredrik Wennberg åkte tillsammans med Hotell Mossbylunds ägare, Peter Svensson, bort till Hönsinge Hantwerksbryggeri för att vara med i alla moment. Med sig hade dom Tove Svensson, grafiker och marknadsföringsansvarig.

– Mala, röra, hälla, röra lite till och skotta. Det är ett hårt arbete att vara bryggare, berättar Peter Svensson, och när ölen till slut lagts till jäsning i slutet av dagen insåg vi att vi inte hade något namn till vår öl.

Namnförslagen längs vägen var många. Samtidigt som det skulle beskriva Hotell Mossbylunds egna öl, skulle det också passa in bland Hönsinges övriga sortiment.

– Vildas Vilda, Källarmästarens Kalla och Hotelldirektörens Husliga skrotade vi ganska snabbt, berättar Tove Svensson, som ritat och skapat etiketten.

Ölen som den 8 juni nu lanseras är ett magiskt öl som presenteras av mossbylundarna själva, deras egen fantastiska personal, och fick namnet MOSSBYLUNDARENS MAGISKA.

– All personal är utvald efter sin personlighet, sin förmåga att sprida glädje och viljan att tillgodose gästens önskemål. Något de gör med bravur, så det kändes inte mer än rätt att vi med vår egna öl hyllar vår egen personal, avslutar Peter Svensson.

Vi anordnar många stora kalas i vår festlokal ”Salen” som rymmer upp till 120 personer. Här är stora ytor både inne och ute för mingel och dans. Det går hyra hela Mossbylund med samtliga rum eller endast Salen med närliggande hotellrum. Vi har plats för 90-100 övernattande gäster.

Trakten runt Mossbylund är omgivnen av många gamla vackra kyrkor och här är även möjlighet till vigsel i vår trädgård, eller på vår fantastiska strand.

Maila till vår restaurangchef Fredrik, fredrik@mossbylund.se eller vår bröllopskoordinator Helle, helle@mossbylund.se om ni har frågor eller förfrågningar.

Med Helle som bröllopskoordinator är ni i trygga händer. Från bröllopsmeny till brudvals, blomsterdekorationer och vickning – vi tar hand om allt från början till slut, så att ni kan fokusera på att bara njuta av er stora dag. Att få förtroendet att ta hand om er speciella dag är stort för oss och varje bröllop är unikt. Genom ett personligt möte med Helle och Fredrik som restaurangchef går ni i lugn och ro genom era tankar och idéer. Under åren har vi samlat på oss många kontakter och vi har ett stort nätverk av allt från vigselförrättare, till duktiga musiker och DJs som vi gärna rekommenderar.

Helle Kragh, helle@mossbylund.se

GÅSATIDER

Mossbylund älskar denna skånska klassiska tradition då doften av sherry och varm svartsoppa med krås fyller vår restaurang (finns skaldjurssoppa för en och annan). Confiterade gåslår och stekt gåsbröst serveras med klassiska tillbehör och ett ljuvligt bourgognevin till. Sen äppeldessert som rundas av med ett glas mustig port.

Vi serverar gås 9-11 november
Trerätters gåsamiddag 525:-
Gås med tillhörande vinpaket 895:-
Gås med övernattning från 1038:-/person

JULBORD

Välkommen in i en ombonad lantlig miljö med gemyt på hög nivå där vi serverar ett magnifikt julbord från 26 november – 16 december. 545:-. Julbord med övernattning från 1038:-/person

Önskar ni boka julfest för större sällskap på 30 personer och uppåt mailar ni till fredrik@mossbylund.se som är restaurangchef och ombesörjer alla detaljer och prisförfrågningar.

NYÅR

Pris från 3290:- per person.
I priset ingår:
fika & spa vid ankomst
champagne med kanapéer
6rätters middag med vinpaket
kaffe med avec
dans, bubbel vid tolvslaget
nattamat
övernattning med frukost

Boka på info@mossbylund.se / 0411 30036

SKALDJURSPAKET

20 oktober serverar vi vår populära skaldjursplatå igen.

Spendera eftermiddagen med varma bad både ute och inne i vårt spa, njut av härligt lyxiga skaldjur till kvällen. Övernattning och frukost.

Pris: 1845:- per person i dubbelrum

endast skaldjursplatå 745:-