MOSSBYLUNDARENS MAGISKA

Efter sex månaders intensivt arbete i samarbete med Hönsinge Hantwerksbryggeri lanserar Hotell Mossbylund sin egen magiska öl. – Tankarna gick till en öl som vi kunde servera året om, i alla väder, berättar Fredrik Wennberg, restaurangchef på Hotell Mossbylund. En öl som kunde fungera lika bra i våra varma pooler som till maten vi serverar.

Eftersom Hotell Mossbylund länge haft ett nära samarbete med Hönsinge Hantwerksbryggeri var det en självklarhet att kontakta just dem. Tillsammans med bryggarna Magnus, Niklas och Mick påbörjades den spännande planeringsfasen med skisser, första träffen på bryggeriet och många vilda idéer.

– Vi ville skapa något eget, fortsätter Fredrik Wennberg. Något som skulle passa in i vår miljö, men också vara unikt i Hönsinges sortiment.

Hönsinge Hantwerksbryggeri började som en liten idé hemma i bryggarnas egna kök, tog vägen in om ett garage och huserar numera i en gammal smedja på Jordberga Gods, bara femton minuters bilfärd från Hotell Mossbylund. På bryggeriet bryggs allt fortfarande för hand, med kärlek och i liten skala. Något som går mycket hand i hand med Hotell Mossbylunds filosofi om närproducerat och med en familjär känsla.

Tillsammans med bryggarna landade tankarna slutligen i en ljus lager med en touch av fläder, och nu började förberedelserna på allvar. När tidsplanen var satt var det dags att börja brygga, och Fredrik Wennberg åkte tillsammans med Hotell Mossbylunds ägare, Peter Svensson, bort till Hönsinge Hantwerksbryggeri för att vara med i alla moment. Med sig hade dom Tove Svensson, grafiker och marknadsföringsansvarig.

– Mala, röra, hälla, röra lite till och skotta. Det är ett hårt arbete att vara bryggare, berättar Peter Svensson, och när ölen till slut lagts till jäsning i slutet av dagen insåg vi att vi inte hade något namn till vår öl.

Namnförslagen längs vägen var många. Samtidigt som det skulle beskriva Hotell Mossbylunds egna öl, skulle det också passa in bland Hönsinges övriga sortiment.

– Vildas Vilda, Källarmästarens Kalla och Hotelldirektörens Husliga skrotade vi ganska snabbt, berättar Tove Svensson, som ritat och skapat etiketten.

Ölen som den 8 juni nu lanseras är ett magiskt öl som presenteras av mossbylundarna själva, deras egen fantastiska personal, och fick namnet MOSSBYLUNDARENS MAGISKA.

– All personal är utvald efter sin personlighet, sin förmåga att sprida glädje och viljan att tillgodose gästens önskemål. Något de gör med bravur, så det kändes inte mer än rätt att vi med vår egna öl hyllar vår egen personal, avslutar Peter Svensson.