OM OSS

Vårt kära Mossbylund har sakta men säkert formats sedan vi tog över hotellet 2002. Vi har lyssnat till våra gästers önskemål och utvecklat, byggt till och renoverat Mossbylund allt eftersom. Idag har vi plats för 90 övernattande gäster som kan njuta av ett bekvämt boende, god mat, spa, träning och rofyllda miljöer. Vi har gått från en liten till en stor familj med olika avdelningar och öppnat upp för brunch, träning och olika event – här finns något för alla! Trots att vi vuxit fort de senaste åren finns den familjära känslan kvar. Vi brinner för entreprenörskapet och nya idéer kommer allt som oftast innan vi ens hunnit slutföra de tidigare. Det är en spännande resa som vi tillsammans med våra fantastiska medarbetare ser fram emot att fortsätta.

Varmt välkommen att hälsa på hos oss!

Välkommen till Mossbylund,
Ingrid och Peter Svensson.
i.svensson@mossbylund.se
peter@mossbylund.se

ADRESS

Mossbystrand
274 53 Skivarp

TELEFON

0411-30036

MOSSBYLUNDS HISTORIA

För 120 år sedan på sandig strandnära jord byggdes Mossbylund Gård, till utseendet likt många andra skånska gårdar längs sydkusten. Stall och loge byggdes till några decennier senare, 1914 resp 1918. Här fanns senare både hästar, kor, gödsvin, nån galt och några modersuggor. På gården, med en areal på 22 hektar odlades mycket potatis, morötter, betor och andra rotfrukter som trivdes i den sandiga jorden. Mossbylunds telefonnummer var nummer 50, adress Mossby 15.

Under 70-talet styckades marken av och Mossbylund var enbart bostad med en del husdjur kvar i stallet. Gertie & Sven-Inge Enberg köpte Mossbylund i början på 80-talet och byggde åtta semesterlägenheter i sidolängorna.  Huvudbyggnaden var under deras tid fortfarande ett privat hem och dagens kontor och reception var deras sovrum och vardagsrum. Gästerna lagade då sin egen mat och njöt på de nyanlagda lägenhetsterrasserna under sommarkvällarna. Skåneälskande stockholmsfamiljer blev från första sommaren stamgäster och fortfarande idag dyker de upp och hälsar på oss, mer än 35 år senare, även om veckoboendet inte riktigt är som förr.

En av snickarna som spikade gipsskivor och satte in kök var Håkan Lindskog som några år senare, 1987 startade eget, HL bygg AB. HL bygg AB är idag den helt oersättliga byggfirma som varit med och skapat Mossbylund genom de senaste tretton årens större projekt.

1993 köpte Hans Thysell Mossbylunds gård och satsade under sina år på restaurangkök, restaurang, konferenslokaler och utökade även från 8 till 13 hotellrum. Hans Thysell arrenderade ut kök och restaurangverksamheten till Lasse & Carina Larsson, omtyckta krögare från trakten som blev kvar i nästan 20 år, även under vår tid.

2002 kom vi, helt plötsligt, utan affärsplan, kunskap eller längre eftertanke. Snarare mitt i förvirrad bebisyra och nyligen lämnat tidigare yrkesval och företag. Det enda vi hade med oss i bagaget var många hotellnätter efter resor inom tidigare jobb och vi visste att vi trivdes med livet på landet. Vi fortsatte i förra ägarens spår med konferenser och mestadels verksamhet på vardagar. Rum efter rum renoverades och ett par år senare byggdes ytterligare elva hotellrum och en ny konferenslokal.

Under sommaren fanns semesterboendet med eget hushåll kvar, och vi hade även tio fantastiska år med lägerverksamhet för familjer med barn med autism och asperger under tre intensiva veckor varje sommar.

2013 ändrade vi delvis riktning och lät ”konferensbenet” få kompletterande beläggning med privata helggäster. Restaurangen öppnades för allmänheten och om vi sa att vi inte visste vad vi gjorde 2002 visste vi än mindre vad detta skulle innebära. Plötsligt hade vi bemanning 24/7 och den ena utbyggnaden avlöste den andra. Vi trodde vi gjorde vår sista stora investering men har aldrig haft så fel. Restaurangen blev trångbodd, byggdes ut och mitt i allt krävdes då även ett nytt restaurangkök. Spa’t blev fort för litet och växte 2016 och ytterligare en omgång 2017. Och renovering av rum fortsätter oavbrutet. De flesta på andra varvet. Antalet anställda femdubblades och idag når vi lätt hundrastrecket. Ett litet team blev flera avdelningar och tillsammans är det idag det stora teamet som tar Mossbylund framåt.

Vi vågar aldrig mer påstå, ”hit men inte längre”, gästerna ger oss mersmak och tänder nya idéer varefter dom fyller varje vrå. Vinter som sommar, dag som natt.

Personalstyrkans evigt växande gör livet bara mer spännande, utmanande och helt underbart!

HJÄLP OSS RÄDDA VÄRLDEN LITEGRANN VARJE DAG

Svanen är den officiella, gemensamma miljömärkningen i Norden. Märkningen visar att produkter, varor och tjänster uppfyller de högt ställda kraven på miljö, hälsa, funktion och kvalitet. Det är ett omfattande miljöarbete som gäller allt från energiförbrukning, transporter och avfallshantering till städprodukter, förbrukningsartiklar, inredning och råvaror – stort som smått. Engagemanget för vår miljö ligger oss varmt om hjärtat.

Att värna om miljön och göra hållbara och kloka val för framtiden är en självklarhet för oss på Mossbylund. Naturen runt omkring oss är tillsammans med vår fantastiska personal vår största tillgång.

2016 blev vi svanenmärkta på restaurang och hotell. Vår fantastiska husfru, Josefine tog oss igenom en lång procedur, allt från att byta ut gamla kylskåp, granska samtliga leverantörer och trigga personalen. Denna medvetenhet tar vi omedvetet med oss hem och till våra privata hushåll. I grund och botten är det varje liten plastpåse, varje tvättmaskin som snurrar, varje köttbit vi slänger som i längden spelar roll. Det är alltså inte den stora svanenmärkningen som gör skillnad, utan det är den lilla handlingen gång på gång på gång.

Med det övergripande ansvaret på Hotell Mossbylund ser vår husfru Josefine till att vår sköna inomhusmiljö och gröna utomhusmiljö hålls i trim. Josefine håller i trådarna för både städ- och konferenspersonal, vaktmästare och trädgårdsmästare som tillsammans ser till att alla våra miljöer – hotell, restaurang, konferens, spa och trädgård har en genomgående hemtrevlig atmosfär.

Josefine Andersson Sandberg, josefine@mossbylund.se

GDPR

VÅR POLICY GÄLLANDE PERSONUPPGIFTER

25 maj 2018 fick vi, Sverige och hela EU en ny lag, GDPR, general data protection regulation. Den ersätter den gamla lagen PUL, personuppgiftslagen.

Det skydd som fanns tidigare hur vi hanterar personuppgifter har förstärks via denna lag och det innebär att vi, vid vissa tillfällen kommer behöva fråga er hur vi får lov att hantera era uppgifter, såsom namn, mail, adress, telefonnummer, bokningshistorik mm.
Genom att godkänna våra villkor, godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter. Ni har även rätt att få tillgång till de uppgifter som vi lagrar, och få information var det lagras.

När du gör en bokning på Hotell Mossbylund behöver vi en viss information om dig/er för att kunna hantera och garantera bokningen. Vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning.

Önskar du få erbjudanden och nyhetsbrev framöver behöver du själv anmäla detta, vi kommer ställa frågan, och trots ditt godkännande kan du när som avregistrera dig.

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter såsom lagen föreskriver.

Vi förbehåller oss rätten att dela dina uppgifter med underleverantör, tex aktivitetsarrangör, när det är nödvändigt för att vi ska kunna ge dig bästa möjliga service, eller såvida inte särskilda skäl föreligger, t.ex. att polis, åklagare eller liknande begär uppgifter.

Vi använder informationen för att kunna identifiera dig som boende hos oss och uppgifterna kommer finnas hos våra personuppgiftsbiträden bla Visbook, Bookvisit och Boka Direkt.

Hotell Mossbylund sparar dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppnå de ändamål som beskrivs i policyn. Om du avregistrerar dig från våra tjänster tar vi bort dina personuppgifter så snart vi kan.

2017 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
9.1 Rated by Guests

262235