VI BYGGER IGEN

SILO I SIKTE

Mycket har vi byggt men för första gången börjar vi med ett nytt projekt innan befintligt är avslutat. Om först två veckor är nya restaurangen färdig, men redan idag, 4 april, togs det första spadtaget för 15 nya hotellrum och en konferenssal 15 meter upp i luften.

Marklov är klart och grävskoporna har rullat in för schaktning av den tillbyggnad som från början bara var en tokig idé. Första skisserna gjordes för tio år sedan, utan tanke på att en dag bli verklighet. Men med entusiastisk byggfirma och arkitekt som nappade på idén projekteras nu en silo med fem våningsplan. Ett runt torn på totalt 18 meter, med tillhörande tork, där hiss och trapphus kommer finnas. Den nya silon kommer ligga väster om ena stallbyggnaden och beräknas vara färdig om 12 månader om allt flyter på med väder, vind och bygglov.

STÖRRE RESTAURANG

Hotell Mossbylund möter våren med en större restaurang. Den ska ge plats för fler gäster och öppna nya möjligheter.

– Efterfrågan är större än vi klarar idag och vi vill ge våra gäster möjligheten att slå sig ner i en bekväm fåtölj både före och efter maten, säger Ingrid Svensson, vd.

Under vintern har Hotell Mossbylund fortsatt att utveckla sin verksamhet och lagom till påsk är den utbyggda restaurangen färdig. Den invigs i samband med påskens konstrunda och kommer vara redo att möta den stora ström av gäster som påsken innebär.

– Vi har ett enormt tryck i restaurang, både av boende gäster och gäster som bara kommer och äter, så för att möta efterfrågan behöver vi göra en förändring. Därför har vi valt att bygga ut med ett rum till, vi vill behålla den familjära känslan, men låta ännu fler gäster ta del av den, säger Ingrid Svensson.

Hon ser den nya delen av restaurangen som en möjlighet att arrangera frukostmöten, fester och andra event som vill ha en viss avskildhet. Dessutom blir det mer plats till alla gäster och bättre yta för soffgrupper och fåtöljer.

– Det blir en bättre miljö och gästerna kan ta en drink före maten, kanske njuta av en avec efter maten. Vi kan välkomna dem till en lugn och skön “GT hörna” där det finns plats för samtal, umgänge och mysstund, säger Ingrid Svensson.

Under våren ska hotellet även inleda en renovering av den gamla restaurangen. Den del som var kök och matsal i den ursprungliga gården ska få en uppfräschning för att möta det ökade antalet av frukost och brunchgäster.

– Vi vill välkomna våra gäster hem till Mossbylund. Få känslan av att komma in i ett lantkök och inte bara en hotellrestaurang, säger Ingrid Svensson.

– Det är väldigt viktigt för oss att behålla känslan av att vara det lilla i det stora. Det lilla hotellet med plats för många. Vi har växt under åren, men behåller vår önskan om att välkomna våra gäster hem till Mossbylund.


VI BJUDER PÅ KAFFE I RESTAURANGEN

11.00-16.30 19-20 april bjuder vi på kaffe i restaurangen och passar på att visa upp vår nya salong. Välkommen in!

Varje planerat bygge brukar ge både mersmak och lyckas smyga in andra närliggande projekt och renoveringar. Som vanligt jobbar vi för att skapa en ombonad hemkänsla trots att vi ständigt växer. Detta är årets första projekt och vi har mer på gång. Men det kommer vi skvallra om senare i vår.