VI BYGGER IGEN

SILO I SIKTE

Från början var det bara en tokig idé. Första skisserna gjordes för tio år sedan, utan tanke på att en dag bli verklighet. 15 nya hotellrum och en konferenssal 15 meter upp i luften med utsikt över vårt vackra hav, ser vi nu växa fram väster om stallet. I form av en silo.

Ett runt torn på totalt 18 meter med tillhörande spannmålstork, som så klart alla silos har. I torken kommer hisschakt och trapphus ligga och Mossby får sitt eget landmärke. Det blir fullt med byggbodar igen och vi längtar galet mycket till april 2020 då vi får klippa bandet och visa upp vår fina Silo.

ÄRLIGHET VARAR LÄNGST

Här kommer att vara lite byggstök, men jobbar för att ni ska trivas ändå och framför allt vara väl informerade innan ankomst.
När ni svänger av kustvägen och kör upp mot vår gård kommer ni inte undgå att vi bygger. Huset är högt och kommer växa till sin fulla höjd innan semestern.
MEN spa, café, innergård, restaurang och uteservering är HELT oberörda och er vistelse hoppas vi ska bli lika härlig som utan silobygge. De flesta konferenssalar är också en bit ifrån bygget så där ser vi inga störmoment.
Vi har några fyrbäddsrum med vardagsrum och terrass mot väster, solnedgången OCH ett silobygge. Passa på att boka BYGGKLIPPET i dessa rum!
Annars är dessa rum och terrasser intakta, men sen kommer byggstaketet.

Utsikten är som sagt inte helt sig lik och vissa dagar är våra fantastiska snickare lite mer morgonpigga än våra gäster. Det kan vi tyvärr inte gardera oss för. Helgdagar ligger dom dock på soffan och ni får sova ut. Men de andra dagarna är ni välkomna på tidiga bad i spat eller nybakade frukostbullar om ni blir väckta.

BAKGRUND

Det hela började för tio år sedan, mest som en mycket tokig idé utan tanke på att det en vacker vårdag skulle bli verklighet. Vi skissade för skojs skull på en klassisk silo, som de flesta gårdar har utanför stallknuten. Skisserna hamnade i en skrivbordslåda, då de var på ett vitt A4 papper med blyertsstreck. Och definitivt inte skalenliga. Varken dator eller kunnig individ var inblandad. Det kom senare efter en sen kväll med några glas vin och idén ploppade ur en pratglad mun.

Emil Lindskog, HL bygg, nappade utan att ha sett blyertsteckningarna och kom tillbaka efter ett par uppesittarnätter framför datorn och hade snygga CAD ritningar att presentera. Vi tappade hakan men fick lägga tanken åt sidan då mycket var på dagordningen och investeringslistan fick ha sin turordning . Det kändes trots allt fortfarande som galenskap.

Men tanken malde och 10-15 rum var vad vi behövde på den gamla gården för att kunna tillgodose efterfrågan utan att bygga sönder. Så silo-tanken var klockren. Vi lämnade vidare Emils ritningar till en gammal vän, Peder Lindblad, arkitekt sedan många herrans år och van vid både komplicerade, offentliga och krävande uppdrag.

En varm sommardag 2018 (alla sommardagar var varma den sommaren) satt vi i skuggan och åt lunch i trädgården utanför restaurangen på Mossbylund då Peder tog fram ett korrigerat förslag. Det började se ut som det skulle kunna bli verklighet. Det blev svårare och svårare att släppa tanken

Så med en entusiastisk byggfirma, arkitekt som nappade på idén och en kommun med framåtanda och hjälpsam inställning kom vi igång 8 april 2019.

HL bygg med Håkan Lindskog i spetsen har byggt oavbrutet sedan 2013 på Mossbylund. Han byggde även båthuset 2005. Inte en deadline har missats under dessa år och vi kan utan minsta oro sälja alla rum efter att det står klart slutet april 2020. Vi ska bara bära in sängar och lakan, hänga upp tavlor och sätta toapappret på plats. Sen är ni välkomna att fira valborg på Mossbylund och vakna upp 1 maj i en silo.

Skiss på nya silon