Vi har öppet alla dagar i veckan från frukost till sen kväll, du kan titta in på en fika, lunch eller middag till kvällen. Bord bokar ni på 0411 30036 eller info@mossbylund.se. Välkommen! 

I köket på Mossbylund utvecklar vår kökschef Christoffer menyer till både frukost, lunch, fika och middag. Med hans passion för matlagning vill han dela med sig av säsongens närproducerade råvaror av högsta kvalitet. Råvaror som är tillagade med stor respekt och från grunden. Christoffer och hans team jobbar med att bevara dom traditionella tillagningsmetoderna och förena dom med nya kulinariska inslag från både Sverige och övriga världen.

Det är viktigt för Christoffer att maten som serveras speglar och värnar om dagens krav på hållbar produktion på land och i hav. Närproducerat, hemmagjort, kärlek och njutning är våra viktiga hörnstenar.

Vi är inte gourmet, vi är inte fine dining, vi är njutning för smak, doft och syn.

Restaurangchef Fredrik Wennberg leder med erfaren hand restaurangen och vårt underbara team av serveringspersonal. Med Fredriks gedigna sinne för dryck kombineras en måltid att minnas. Här serveras allt från öl tillverkad i grannbyn till spännande viner från fjärran. Vi är också stolta över att ha ett stort utbud av goda alkoholfria drycker.

Kökschef, Christoffer Herbst christoffer@mossbylund.se
Restaurangchef, Fredrik Wennberg fredrik@mossbylund.se

Frukost serveras under vardagarna 07.00-10.00. Helger 07.30-10.00.
Du är varmt välkommen på frukost även om du inte bor på hotellet.
Under sommaren, vecka 27 – 33 serverar vi frukost 7.30 – 10.30 alla dagar.

Pris: 125:-

Barn 0-4 år äter gratis
5-11 år 50% rabatt / 12-16 år 25% rabatt

AFTER BEACH

Varje dag 15-18. Njut i skuggan efter en lång dag på stranden. Kom förbi på nått lätt att äta och nått gott att dricka.

Blåmusslor 139:-
Plocktallrik 115:-

(fram till 17.00 serveras hela vår spacafémeny med hamburgare, räkmackor, sallader & halloumiburgare.)

Här finns även bakverk, cappuccino, espresso, bryggkaffe, öl, vin, bubbel och ett ypperligt sortiment med alkoholfria drycker.

I vårt café, som håller öppet 11.00-17.00 alla dagar i veckan serverar vi både lunch och smarriga kakor, cappuccino, bryggkaffe och nygjorda hälsosamma smoothies. Samma meny finns i restaurangen, där ni gärna får boka bord, i caféet tar vi däremot inga bordsbokningar, det är bara att titta in. Här finns även Pipersglace, ekologisk, kravmärkt och framförallt väldigt god glass.

Psst….   18.00-21.00 kan ni även äta en maffig burgare eller räkmacka i vårt café. Obs, endast i caféet.

En gång succé, två gånger tradition! För andra året i rad har vi i sommar mellanrätter på menyn. Du väljer och vrakar och kombinerar din egen middag. Lite hungrig kan två rätter vara lagom, tre är lite mer och fyra rätter motsvarar en klassisk trerätters meny. Vill du sen äta som en redig skåning kan du försöka dig på en femte. Eller komma tillbaka en annan dag för att botanisera dig genom hela menyn.

Menyn enligt nedan och serveras från 18 juni till 12 augusti. Boka bord från 18.00, sista bordsbokningen 21.00

Söndagarna 8, 15, 22, 29 juli samt 5 augusti har vi trädgårdsfest med GRILLBUFFÉ. Bokar ni vårt sommarpaket med övernattning dessa dagar är det grillbuffé som gäller. Övriga dagar är det en fyrarätters meny som ingår.

Bakad fjällröding – sojamajonnäs – dill – dillpulver – picklad rättika 119:-

Färskpotatis – sockersaltad fröjalax – fänkål – vattenkrasse – bryntsmörsås med grillad citron 129:-

Smörbakad pak choi – kummel – rostade frön – brynt smör – curry 139:-

Krabbröra med färskost, citron, lagrad ost, örtsallad – fröknäckebröd 129:-

Kycklingfilé från Varmlösa – blomkålspuré – grillad vårlök – rödvinssky – gräslöksolja 129:-

Kalv – ramslöksmajonnäs – bakad palsternacka – rödvinssky – ramslöksblad 139:-

Fläskkroketter – tryffelmajonnäs – picklad lök – purjolöksaska 119:-

Oxtartar – picklad pepparrot – dijon majonnäs – confiterad äggula – friterad lök – vattenkrasse 129:-

Broccolitempura – sojabönor – chili och limemajonnäs – koriander 109:-

Ägg 65 – hasselnötter – hasselnötsvinägrette – rädisor – friterade risnudlar – blomsterkrasse 129:-

Bakad purjolök – rödbetor – äpple/chili glace – rödbetstapioka – rostade pumpafrön – getostkräm 129:-

Halstrad mangold – sojamajonnäs – friterade smörbönskroketter – ingefärspicklad morot 119:-

Örtgravad flankstek – skånsk ost– krusbärsmarmelad – fröknäckebröd 139:-

2 gånger skånsk ost – krusbärsmarmelad – fröknäckebröd 129:-

Chokladganage – bär  – yoghurtglass – rostade nötter – citronmeliss 95:-

Jordgubbsglass – färska jordgubbar – rostad vit choklad – vaniljpannacotta – mynta – myntaolja 95:-

Anisinkokt rabarber – hallonsorbet – krutonger på sockerkaka smaksatt med lakrits – lakritsört 95:-

Körsbär och limésorbet med chokladsand, serveras med ett glas bubbel  115:-

Vi anordnar många stora kalas i vår festlokal ”Salen” som rymmer upp till 120 personer. Här är stora ytor både inne och ute för mingel och dans. Det går hyra hela Mossbylund med samtliga rum eller endast Salen med närliggande hotellrum. Vi har plats för 90-100 övernattande gäster.

Trakten runt Mossbylund är omgivnen av många gamla vackra kyrkor och här är även möjlighet till vigsel i vår trädgård, eller på vår fantastiska strand.

Maila till vår restaurangchef Fredrik, fredrik@mossbylund.se eller vår bröllopskoordinator Helle, helle@mossbylund.se om ni har frågor eller förfrågningar.

Med Helle som bröllopskoordinator är ni i trygga händer. Från bröllopsmeny till brudvals, blomsterdekorationer och vickning – vi tar hand om allt från början till slut, så att ni kan fokusera på att bara njuta av er stora dag. Att få förtroendet att ta hand om er speciella dag är stort för oss och varje bröllop är unikt. Genom ett personligt möte med Helle och Fredrik som restaurangchef går ni i lugn och ro genom era tankar och idéer. Under åren har vi samlat på oss många kontakter och vi har ett stort nätverk av allt från vigselförrättare, till duktiga musiker och DJs som vi gärna rekommenderar.

Helle Kragh, helle@mossbylund.se

TRÄDGÅRDSFEST

Fem söndagar i sommar har vi trädgårdsfest med grillbuffé. Missa inte dessa sköna sommarhöjdpunkter, i år satsar vi inte bara på god mat, musik utan även sol & värme!

8, 15, 22, 29 juli och 5 augusti. 
boka bord från 18.00, sista bordsbokningen 21.00

Pris: 445:-
Barn 0-4 år äter gratis
5-15 år 99:-

BUFFÉN bjuder på:

Pasta, potatis, ruccola, tomat och kålsallader
Aioli, örtyoghurt, vinägrett, pesto and andra somriga såser.
Bröd på manitoba och mannagryn med smör smaksatt bla av sotad purjolök.

 

På GRILLEN finns:

Örtkorv & chorizo från Varmlösa fågel
Örtmarinerad ryggbiff
Soja/sesam marinerad skånsk karré
Räkor, Halloumi & Majs
Rimmad lax, makrill i folieknyte
Vegetariska spett

 

DESSERTBORDET:

Crème caramel med bär
Smulpaj med vaniljvisp
Kaffe med påtår

Boka bord på 0411 30036 eller info@mossbylund.se  Välkommen!

Bokar ni vårt sommarpaket med övernattning dessa dagar är det grillbuffé som gäller. Övriga dagar är det en fyrarätters meny som ingår.

AFTERWORK fredagar 17.00-19.00

Mellan kl 17-19 har vi specialpriser i spabaren på dryck och även vår trogna plocktallrik, med oliver, ost, chips, korvar & grönsaksstavar & hummus.

Ni kan också boka in er på KVÄLLSPA om ni vill njuta i våra nya uppvärmda utepooler.

Sommaruppehåll vecka 25-33

AFTERNOON TEA, lördagar 14.00-16.00

Små vackra höga torn med mättande snittar serveras med kakor och desserter. Te och kaffe ingår också.

Pris: 175:-  

Barn 0-4 år äter gratis
5-11 år 50% rabatt / 12-16 år 25% rabatt

Sista afternoon tea innan vi tar sommarpaus är 16 juni.

BRUNCH, söndagar 12.00-15.00

Här finns bland annat sill, sallader, pannkakor, bacon, kallskuret, nybakat bröd, ostar, desserter… och juice, te och kaffe.

Pris: 275:-

Barn 0-4 år äter gratis
5-11 år 50% rabatt / 12-16 år 25% rabatt

Sista brunchen innan sommaren är 24 juni.  18 augusti är vi igång igen!

MOSSBYLUNDARENS MAGISKA

Efter sex månaders intensivt arbete i samarbete med Hönsinge Hantwerksbryggeri lanserar Hotell Mossbylund sin egen magiska öl. – Tankarna gick till en öl som vi kunde servera året om, i alla väder, berättar Fredrik Wennberg, restaurangchef på Hotell Mossbylund. En öl som kunde fungera lika bra i våra varma pooler som till maten vi serverar.

Eftersom Hotell Mossbylund länge haft ett nära samarbete med Hönsinge Hantwerksbryggeri var det en självklarhet att kontakta just dem. Tillsammans med bryggarna Magnus, Niklas och Mick påbörjades den spännande planeringsfasen med skisser, första träffen på bryggeriet och många vilda idéer.

– Vi ville skapa något eget, fortsätter Fredrik Wennberg. Något som skulle passa in i vår miljö, men också vara unikt i Hönsinges sortiment.

Hönsinge Hantwerksbryggeri började som en liten idé hemma i bryggarnas egna kök, tog vägen in om ett garage och huserar numera i en gammal smedja på Jordberga Gods, bara femton minuters bilfärd från Hotell Mossbylund. På bryggeriet bryggs allt fortfarande för hand, med kärlek och i liten skala. Något som går mycket hand i hand med Hotell Mossbylunds filosofi om närproducerat och med en familjär känsla.

Tillsammans med bryggarna landade tankarna slutligen i en ljus lager med en touch av fläder, och nu började förberedelserna på allvar. När tidsplanen var satt var det dags att börja brygga, och Fredrik Wennberg åkte tillsammans med Hotell Mossbylunds ägare, Peter Svensson, bort till Hönsinge Hantwerksbryggeri för att vara med i alla moment. Med sig hade dom Tove Svensson, grafiker och marknadsföringsansvarig.

– Mala, röra, hälla, röra lite till och skotta. Det är ett hårt arbete att vara bryggare, berättar Peter Svensson, och när ölen till slut lagts till jäsning i slutet av dagen insåg vi att vi inte hade något namn till vår öl.

Namnförslagen längs vägen var många. Samtidigt som det skulle beskriva Hotell Mossbylunds egna öl, skulle det också passa in bland Hönsinges övriga sortiment.

– Vildas Vilda, Källarmästarens Kalla och Hotelldirektörens Husliga skrotade vi ganska snabbt, berättar Tove Svensson, som ritat och skapat etiketten.

Ölen som den 8 juni nu lanseras är ett magiskt öl som presenteras av mossbylundarna själva, deras egen fantastiska personal, och fick namnet MOSSBYLUNDARENS MAGISKA.

– All personal är utvald efter sin personlighet, sin förmåga att sprida glädje och viljan att tillgodose gästens önskemål. Något de gör med bravur, så det kändes inte mer än rätt att vi med vår egna öl hyllar vår egen personal, avslutar Peter Svensson.