LUNCH

Dagens lunch måndag-fredag 12.00-14.00, se nedan för veckans meny.
145:- inkl sallad, bröd & kaffe.

Vårt café håller öppet 11.00-16.00 alla dagar i veckan. Där serverar vi både lunch och smarriga kakor, cappuccino, bryggkaffe och nygjorda hälsosamma smoothies. Samma meny finns i restaurangen, där ni gärna får boka bord, i caféet tar vi däremot inga bordsbokningar, det är bara att titta in.

dagens lunch

145:-, måndag - fredag, 12-14
boka gärna bord

måndag

Bräserad slaktarbiff med brysselkål, höstpäron inlagda med havtorn, krispig grönkål, stomp på potatis, brynt lök & Gruyère samt luftig veloutesås på svampar från Hällestad.

Äggakaka med salt stekt rotselleri, rårörda lingon, rostat äpple & gul lök med kryddpeppar samt kallpressad rapsolja från Gunnarshögs gård

 

tisdag

Ångad kummelfilé med smörsvängd spetskål, romanesko, forellrom samt en sås på rostat skrov, grädde & färska valnötter.

Bakad rökt blomkål, tryfferad potatispuré, stekta champinjoner, syltlökar, pumpa picklad med svarta senapsfrön.

 

onsdag

Hjort tri tip med crème på bakat Red Love & silverlök, rostad palsternacka, friterad baconkrokett, hjortsky smaksatt med lingon & enbär.

Marockansk vegetarisk gryta med linser, sötpotatis, kanel, spiskummin, puylinser, grönkål, tomat, chili, torkade aprikoser, bröd med sesam & kumminfrön.

 

torsdag

Halstrad sejrygg med variation på jordärtskocka från Little Gardens, serveras med höbakade gulbetor & friterad kapris samt vinaigrette på inlagda hjortron, brynt smör & persiljeolja.

Rostad spetskål med morotspuré, krispig äggplanta, gravad & rökt äggula, frömüsli, eldad smörsås & oxalis.

 

fredag

REKO kyckling med örtbakad potatisfondant, ostronskivling, lila spetskål samt parmesankryddad svartrot & persiljerot med skummig tryffelsås.

Saffransarancini, rostad broccoli, picklad broccolistam, friterade risnudlar, vitvinssås med citrontimjan.

helglunch

165:-, lördag & söndag, 12-14
boka gärna bord

lördag & söndag

Flankstek med estragonsås, rökt morotskräm, chorizosmör, broccoli, hasselnötsbakad purjolök, friterad salvia.

Pankostekt äggplanta, sesammajonnäs, grillad spetskål, sojabrynt smör, rökta mandlar & picklad king oyster svamp.

spacafé & bistro

serveras varje dag 11-16 & 17-20.30

räkmacka på hembakad kavring.
175:-


chili & sesam stir fry glasnudelsallad med edamame, tofu, pumpa, ingefära, salladslök, gurka, kinakål, soja, rostad sesammajonnäs.
145:-


blåmusslor med vitlök, grädde, vitt vin & fänkål.
159:-


köttmacka med nattbakad fläsksida på grillad focaccia, gräddsauterad svamp, friterad ostronskivling, sallad & krasse.
165:-


beyond burger 100% växtbaserad burgare, tomat, bladspenat, picklad rödlök, rökt aioli, coleslaw, rotfruktschips.
195:-


smash burger dubbelburgare med rökt cheddar, bacon, tomat, spenat, grillat briochebröd, picklad rödlök, rökt aioli, coleslaw & rotfruktschips.
195:-


mossbybrädan ölkorv, spickeskinka, oliver, örtfärskost, ost från vilhelmsdal, grönsaksstavar, saltrostade nötter, lagrad grevé, fröknäcke och hembakat bröd.
175:-


10KORT PÅ FRUKOST & LUNCH

psst! För 1100:- kan du köpa ett 10 kort för dagens lunch. Kortet är inte personligt och du kan så klart ta med en vän eller två och kryssa i flera rutor.

KVÄLL

EN ANNORLUNDA JUL

Vi har varit kreativa och nytänkande under hela året så varför nöja oss med något annat till Mossbylunds magiska jul. Därför hoppar vi julbordet och serverar istället en lyxig sjurätters fast meny. Nya spännande smaker som löjrom, lutad skrei och glad gris från Olinge kombineras med massor av julmys och magi.

Välkommen att boka bord på 0411 30036.

sju rätter i december

serveras mellan 27/11 -20/12
695:-/person

löjrom från Bröderna Persson med branddeg, sur grädde & dill.


Vedrökt kräm & skum på mandelpotatis med hummer- & ansjoviskrokett.


Eldad rödbeta med cheddar, spetskål, syltade senapsfrön & muskotblomma.


Lutad skrei med rosenkålspuré, vasslepulver, blodapelsin & vinägerconfiterat sidfläsk.


glad utegris från Olinge gård med sås på brynt smör & syrade granskott, bakad rödgrötpudding & trumpetsvampskum.


Stilton Colston Basset med Engelsk fruktkaka & berusat fikon.


Fanny-äpplesorbet med hibiskusfermenterade hallon, falsk kalvdans saffran & salt. serveras med kaffegodis & praliner.


Tångkaviar med branddeg, sur grädde & dill.


Vedrökt kräm & skum på mandelpotatis med grönpeppar- & quinoakrokett.


Eldad rödbeta med cheddar, spetskål, syltade senapsfrön & muskotblomma.


Saltbakad rotselleri med rosenkålspuré, vasslepulver, blodapelsin & vinägerconfiterad endive.


Karamelliserad blomkål med sås på brynt smör & syrade granskott, bakad pumpa & trumpetsvampskum.


Stilton Colston Basset med Engelsk fruktkaka & berusat fikon.


Fanny-äpplesorbet med hibiskusfermenterade hallon, falsk kalvdans saffran & salt. serveras med kaffegodis & praliner.