OM OSS

Vårt kära Mossbylund har sakta men säkert formats sedan vi tog över hotellet 2002. Vi har lyssnat till våra gästers önskemål och utvecklat, byggt till och renoverat Mossbylund allt eftersom. Idag har vi plats för 120 övernattande gäster som kan njuta av ett bekvämt boende, god mat, spa, träning och rofyllda miljöer. Vi har gått från en liten till en stor familj med olika avdelningar och öppnat upp för brunch, träning och olika event – här finns något för alla! Trots att vi vuxit fort de senaste åren finns den familjära känslan kvar. Vi brinner för entreprenörskapet och nya idéer kommer allt som oftast innan vi ens hunnit slutföra de tidigare. Det är en spännande resa som vi tillsammans med våra fantastiska medarbetare ser fram emot att fortsätta.

Varmt välkommen att hälsa på hos oss!

Välkommen till Mossbylund,
Ingrid och Peter Svensson.
i.svensson@mossbylund.se
peter@mossbylund.se

ADDRESS

Mossbystrand
274 53 Skivarp
Skåne

TELEFON

0411 30036

MOSSBYLUNDS HISTORIA

För 120 år sedan på sandig strandnära jord byggdes Mossbylund Gård, till utseendet likt många andra skånska gårdar längs sydkusten. Stall och loge byggdes till och där fanns både hästar och kor. På gården, med en areal på 22 hektar odlades mycket potatis och betor som trivdes i den sandiga jorden.

Under 70-talet styckades marken av och Mossbylund var enbart bostad med en del husdjur kvar i stallet. Gertie & Sven-Inge Enberg köpte Mossbylund i början på 80-talet och byggde åtta semesterlägenheter i sidolängorna.  Huvudbyggnaden var under deras tid fortfarande ett privat hem. 1993 köpte Hans Thysell Mossbylunds gård och satsade under sina år på restaurangkök, restaurang, konferenslokaler och utökade även från 8 till 13 hotellrum.

2002 kom vi, helt plötsligt, utan affärsplan, kunskap eller längre eftertanke. Det enda vi hade med oss i bagaget var många hotellnätter efter resor inom tidigare jobb och vi visste att vi trivdes med livet på landet. Vi fortsatte i förra ägarens spår med konferenser och mestadels verksamhet på vardagar. Rum efter rum renoverades och ett par år senare byggdes ytterligare elva hotellrum och en ny konferenslokal.

2013 ändrade vi delvis riktning och lät konferenserna få kompletterande beläggning med privata helggäster. Plötsligt hade vi bemanning 24/7 och den ena utbyggnaden avlöste den andra. Vi trodde vi gjorde vår sista stora investering men har aldrig haft så fel. Restaurangen blev trångbodd, byggdes ut och mitt i allt krävdes då även ett nytt restaurangkök. Spa’t blev fort för litet och har byggts ut två gånger sedan det invigdes. Restaurangen är nu utbyggd igen och vi fick en magisk salong med 70 sittplatser som stod klar påsken 2019.

15 nya hotellrum invigdes 19 april 2020 i en helt ny byggnad utformad som en silo. Här finns även en ny konferenssal med magnifik utsikt över ett böljande hav.
Med känsla för rötterna fortsätter vi vår spännande resa.

2019 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
9 Rated by Guests
social_media

VÄLKOMMEN HIT

Vi har öppet som vanligt och vi arbetar med varmt hjärta, kallt huvud, tvättade händer och håller oss till alla föreskrifter och riktlinjer.  Vår uppmaning till er är ta hand om varandra och håll avstånd.

Självklart går ingen av våra medarbetare till hotellet med minsta tecken på förkylningssymtom.

 

HOTELL & RESTAURANG

Enligt våra ordinarie städrutiner så fortsätter vi med att desinficera bland annat alla dörrhandtag. Handsprit finns, precis som vanligt, på alla offentliga toaletter, och vi påminner om extra noggrann handtvätt för både gäster och personal.
Frukost serveras vid bordet istället för på buffé. Innehållet är desamma som tidigare, och du kan välja precis som vanligt.

Vi har minskat antalet sittplaster i restaurangen så att alla kan känna bekvämt avstånd till varandra. Här finns mycket uteservering, både i restaurangen, på innergården där vi serverar pizza och i vårt spacafé/bistro.

 

VI ÄNDRAR VÅRA AVBOKNINGSREGLER!

Under rådande pandemi är våra hotellrums-bokningar om- & avbokningsbara fram till kl 12 dagen innan ankomst.
Det gäller hotellpaket eller enbart rumsbokningar. Dock inte om man själv väljer ”ej om/avbokningsbart” alternativ.

 

SPA & BEHANDLINGAR

Våra pooler är klorerade och innebär ingen ökad risk för eventuell smittspridning.
Vi utför inga ansiktsbehandlingar med ånga nu under virustider. Så klassisk ansiktsbehandling, havsfruns favorit, AHA-behandling pausar vi en tid. Liten ansiktskur, vackra ögon och fransförlängningar går bra att boka. Samt alla andra behandlingar som massage, kroppsinpackning mm.

 

TRÄNING

Precis som hotell och restauranggäster ser vi att man stannar hemma om man känner sig dålig.

Våra pass anpassas för att man ska ha möjlighet att hålla avstånd.  Antalet beror på lokal och plats. Vi har under våren flyttat ut många pass, ta gärna med handskar, även om vi desinficerar många redskap kan det vara svårt med rep och annat.

Gällande vattengympan har vi ett riktmärke på 6 personer en tid framöver, det kommer även vara OK med ytterligare ett par, men där är snabba av och påbokningar dessa dagar så det behöver vara lite flexibelt.

Precis som hotell och restauranggäster ser vi att man stannar hemma om man känner sig dålig.

 

VÅR EGEN LÄKARE

Vi har regelbunden kontakt med vår egen läkare som arbetar på intensiven i Helsingborg. Han följer situationen kontinuerligt och ger oss dagliga rekommendationer.