SILO I SIKTE

MOSSBYS EGNA LANDMÄRKE ÄR PÅ PLATS

Idag är vår fina Silo inte längre bara en galen idé utan alla som kör förbi hotellet kan med egna ögon se hur bygget fortskrider.
Utifrån sett är det näst intill klart medan mycket arbete kvarstår inomhus för att få till den där rätta ”mossbylund-känslan”.

Silon rymmer 15 hotellrum fördelat på de fyra första våningarna och högst upp ryms ”Magasinet”,
vårt senaste tillskott bland konferenslokaler. Makalös utsikt och toppmoderna konferensmöjligheter,
allt för att hjälpa er hålla fantastiska möten.

23 april håller vi öppet hus och 30 april förväntas silon stå helt färdig, redo att ta emot nyfikna gäster och taggade konferensdeltagare och vi längtar galet mycket tills dess vi får klippa bandet och visa upp den för er!

ÄRLIGHET VARAR LÄNGST

Nu är vi i slutfasen av byggstöket, åtminstone för den här gången. Just nu görs i samband med Silon stora markarbeten, trädplantering och omstrukturering av personalytor och snart kör vi också igång en ombyggnation av damernas omklädningsrum i vårt spa.

Vi har några fyrbäddsrum med vardagsrum mot väster OCH ett silobygge.
Rummen är helt intakta men är grannar med byggstöket. Under en kortare period har Fårahusets rum och konferens en något stökigare utsikt än vad som komma skall. Här anlägger vi fina gräsytor med tillhörande träd och buskar.

Utsikten är som sagt inte helt sig lik och vissa dagar är våra fantastiska snickare lite mer morgonpigga än våra gäster och då är ni välkomna på tidiga bad i spat eller nybakade frukostbullar om ni blir väckta. Helgdagar ligger dom dock på soffan och ni får sova ut.

I slutet på april räknar vi med att lugnet lägger sig och vi kan njuta av vår och sommar tillsammans mer er.

BAKGRUND

Det hela började för tio år sedan, vi skissade för skojs skull på en klassisk silo, som de flesta gårdar har utanför stallknuten. Ritningarna som var, amatörmässigt och långt ifrån skalenligt, gjorda på ett enkelt vitt A4-papper hamnade länge i en skrivbordslåda. Det var inte förrän många år senare under en sen kväll med några glas vin som idén ploppade ur en pratglad mun och Emil Lindskog, HL bygg, utan att först ha sett ritningarna nappade på projektet. Efter några uppesittarnätter framför datorn återkom Emil med snygga CAD-ritningar och en idé hade gått från galen till smått verklig.

Dessa ritningar lämnades sedan över till en gammal vän, Peder Lindblad, arkitekt sedan många herrans år och van vid både komplicerade, offentliga och krävande uppdrag. Peder utförde sin magi och en solig och varm sommardag 2018 (alla dagar var varma den sommaren) presenterades för oss ett korrigerat förslag vi inte kunde motstå. En magnifik Silo med 15 nya och välplanerade rum var trots allt precis vad vi behövde på den gamla gården för att kunna tillgodose efterfrågan, men utan att bygga sönder.

Så med en entusiastisk byggfirma, en fenomenal arkitekt och en kommun med framåtanda och hjälpsam inställning kom vi igång 8 april 2019.

HL bygg med Håkan Lindskog i spetsen har byggt oavbrutet sedan 2013 på Mossbylund. Han byggde även båthuset 2005. Inte en deadline har missats under dessa år och vi kan utan minsta oro sälja alla rum efter att det står klart slutet april 2020. Vi ska bara bära in sängar och lakan, hänga upp tavlor och sätta toapappret på plats. Sen är ni välkomna att fira valborg på Mossbylund och vakna upp 1 maj i en silo.

Skiss på nya silon

BYGGKLIPPET

HAMMAREN TYSTNAR SNART!

Snart slår vi i sista spiken på vårt lilla projekt Silon.
Efter ett och ett halvt år av konstant byggande ser vi verkligen fram emot att avsluta detta fantastiska projekt.

Därför kan vi nu erbjuda BYGGKLIPPET.
Boende, tvårätters middag och spa
för endast 890:-/person! Skynda fynda!

Boka HÄR!