SILO I SIKTE

MOSSBYS EGNA LANDMÄRKE ÄR PÅ PLATS

Idag är vår fina Silo inte längre bara en galen idé utan alla som kör förbi hotellet kan med egna ögon se hur bygget fortskrider.
Utifrån sett är det näst intill klart medan mycket arbete kvarstår inomhus för att få till den där rätta ”mossbylund-känslan”.

Silon rymmer 15 hotellrum fördelat på de fyra första våningarna och högst upp ryms ”Magasinet”,
vårt senaste tillskott bland konferenslokaler. Makalös utsikt och toppmoderna konferensmöjligheter,
allt för att hjälpa er hålla fantastiska möten.

23 april håller vi öppet hus och 30 april förväntas silon stå helt färdig, redo att ta emot nyfikna gäster och taggade konferensdeltagare och vi längtar galet mycket tills dess vi får klippa bandet och visa upp den för er!

ÄRLIGHET VARAR LÄNGST

Här är lite byggstök, men vi jobbar för att ni ska trivas ändå och framför allt vara väl informerade innan ankomst.

När ni svänger av kustvägen och kör upp mot vår gård går det inte längre undgå att vi bygger. MEN spa, café, innergård, restaurang och uteservering är HELT oberörda och er vistelse hoppas vi ska bli lika härlig som utan silobygge. De flesta konferenssalar är också en bit ifrån bygget så där ser vi inga störmoment.

Vi har några fyrbäddsrum med vardagsrum och terrass mot väster, solnedgången OCH ett silobygge.
Rummen och dess terrasser är helt intakta men nära grannar med byggstaketet.

Utsikten är som sagt inte helt sig lik och vissa dagar är våra fantastiska snickare lite mer morgonpigga än våra gäster och då är ni välkomna på tidiga
bad i spat eller nybakade frukostbullar om ni blir väckta. Helgdagar ligger dom dock på soffan och ni får sova ut. 

BAKGRUND

Det hela började för tio år sedan, vi skissade för skojs skull på en klassisk silo, som de flesta gårdar har utanför stallknuten. Ritningarna som var, amatörmässigt och långt ifrån skalenligt, gjorda på ett enkelt vitt A4-papper hamnade länge i en skrivbordslåda. Det var inte förrän många år senare under en sen kväll med några glas vin som idén ploppade ur en pratglad mun och Emil Lindskog, HL bygg, utan att först ha sett ritningarna nappade på projektet. Efter några uppesittarnätter framför datorn återkom Emil med snygga CAD-ritningar och en idé hade gått från galen till smått verklig.

Dessa ritningar lämnades sedan över till en gammal vän, Peder Lindblad, arkitekt sedan många herrans år och van vid både komplicerade, offentliga och krävande uppdrag. Peder utförde sin magi och en solig och varm sommardag 2018 (alla dagar var varma den sommaren) presenterades för oss ett korrigerat förslag vi inte kunde motstå. En magnifik Silo med 15 nya och välplanerade rum var trots allt precis vad vi behövde på den gamla gården för att kunna tillgodose efterfrågan, men utan att bygga sönder.

Så med en entusiastisk byggfirma, en fenomenal arkitekt och en kommun med framåtanda och hjälpsam inställning kom vi igång 8 april 2019.

HL bygg med Håkan Lindskog i spetsen har byggt oavbrutet sedan 2013 på Mossbylund. Han byggde även båthuset 2005. Inte en deadline har missats under dessa år och vi kan utan minsta oro sälja alla rum efter att det står klart slutet april 2020. Vi ska bara bära in sängar och lakan, hänga upp tavlor och sätta toapappret på plats. Sen är ni välkomna att fira valborg på Mossbylund och vakna upp 1 maj i en silo.

RENOVERING I SPA

RENOVERING & TILLBYGGNATION AV OMKLÄDNINGSRUM

Under april månad kommer vi renovera och bygga ut damernas omklädningsrum. Fler duschar ska in men framförallt behövs större utrymme för att få plats med alla härliga spa-gäster.
Det kommer vissa dagar vara en del oljud från byggarbetet och några datum kommer vi behöva stänga av olika delar av spa’t.
Vi hoppas att detta inte ska påverka er gäster allt för mycket och vi ska informera om eventuella
störningsmoment i så god tid som möjligt.

1/4-3/4 kan vi inte erbjuda morgonspa. Men eftermiddagar och kvällar håller öppet som vanligt!

Skiss på nya silon