I våra träningslokaler finns ett meditativt lugn, som passar bra till yoga, men som också ger förnyad kraft att testa styrkan på våra TRX-pass.
Vi använder oss också gärna av våra fantastiska omgivningar – stranden, havet och fälten passar perfekt för träning utomhus.

Du kan boka enstaka pass, 10 kort eller köpa månad/halv/helårskort.
Enstaka pass 120:-, 10 kort 990:- (endast träning).
Månadskort 775:-, Halvårskort 2900:-, Helårskort 5000:- (kortet är personligt och ni har fri tillgång till bad & bastu måndag-torsdag)

Avbokning senast 4 timmar innan passet, ring, maila oss eller gå själv in på vår hemsida.
Vi har ibland kö på vissa pass, så vi uppskattar väldigt mycket att ni hör av er i tid.

FLOW & GROW, 20-21 oktober

Välkommen till ett miniretreat som boostar dig inför den mörka årstiden!

Pris:  2 195:- per person i litet tvåbäddsrum eller flerbäddsrum. Priset inkluderar 3 yogaklasser, 1 meditation, boken Happiness Planner, spa, massa god mat och övernattning.  (1 495:- utan logi)

sista anmälningsdag 20 september.

Fredag 20 oktober

14.00 Ankomst och incheckning

15.00-16.30 Välkommen och 90 minuter Grounding Flow
En soft och tillgänglig klass där vi mjukar upp kroppen, öppnar upp våra sinnen, håller oss nära golvet och verkligen landar på Mossbylund. Vi använder andningstekniker som stillar sinnet, musik och sköna flöden mellan positioner. Framför allt rygg och höfter får mycket uppmärksamhet, men vi går också igenom grundläggande rörelsemönster i vinyasa.

16.30 Smoothie, fika, spa

18.00 Yinyoga och introduktion till Happiness Planner
En lugn och terapeutisk yogaklass där vi strävar efter att låta alla muskler slappna av. Vi använder sittande och liggande positioner som fördjupas genom stillhet, avslappning och lång tid i varje position. Klassen avslutas med en introduktion till boken Happiness Planner, som varje deltagare får med sig hem. Boken kan vara ett effektivt verktyg för att identifiera och arbeta mot vardagslycka och personligt ledarskap.

20.00 Gemensam trerätters middag i restaurangen

Lördag 21 oktober

7.30 – 9.00 Vinyasa Flow
En härligt flödande och dynamisk Vinyasaklass. Lekfulla sekvenser blandas med lite mer utmanande positioner, övergångar och teknik som tar din yoga vidare. Du kan förvänta dig att skapa massor av värme, höra skön musik och låta dina andetag visa vägen.

9.00 Frukost och tillgång till spa

10.30 Gemensam avslutning med ledd meditation och återknytning till boken

11.00 Utcheckning

Vinyasa flow, yinyoga, meditation och spa står på programmet, liksom en kick-start på din egen resa mot att bli ditt starkaste, mest harmoniska och balanserade jag. Helgen passar alla nivåer, även nybörjare och leds av yogaläraren Elin Jensen.

Elin Jensen är grundare och delägare av Yogalito, Båstad, som är en vinyasabaserad studio och retreatarrangör. Hon har undervisat vinyasa och yinyoga sedan 2008 och jobbar även med branding och marknadsföring samt utbildningar för yogalärare. Elins vinyasaklasser präglas av kreativitet, lekfullhet och rytm. Fokus ligger alltid på att skapa mjuka flöden, att röra sig in och ut ur positioner med kontroll och precision samt att söka sätt att släppa på ackumulerade anspänningar. Mer om Elin: www.yogalito.se

Styrka från topp till tå är årets nyhet i vårt träningsprogram. Det är ett träningspass där du jobbar med din egen vikt för att bygga upp och stärka kroppens alla muskler.
Från topp till tå!

60 min

Med hjälp av ”band” tränar du upp din balans och stabilitet i leder och muskler. Detta är ett mycket fysisk pass som ger snabba resultat, du känner redan efter ett par gångar stor skillnad.

60 min

Koppla av och på med yoga. Vi erbjuder hatha yoga, dynamisk och mjuk. Morgon som kväll, helg som vardag.
På onsdagar erbjuder yin yoga. Alla vår yogapass passar alla. Mycket fokus på stretch, styrka och andning för en stark, hållbar och smidig kropp.
75 min

Vår mest populära träningsform!
Vattengympapassen är en skonsam och allsidig träning som riktar sig till alla. Du tränar både kondition, styrka, rörlighet och balans med vattnet som motstånd. Du anpassar intensiteten efter din egen förmåga. Vattentemperaturen hos oss ligger på 29 grader.
45 min

Tre specialkurser i höst. Nybörjaryoga, ryggyoga & militärträning.
Boka på 0411-30136 eller spa@mossbylund.se
Begränsat antal platser, vid mindre än 6 deltagare ställer vi in kursen. Alla fyra gånger skall betalas vid första tillfället. Det går bra att använda 10 kortet, men man bokar upp fyra tillfällen vid första gången.

Hel och halvårs kunder får 50% på alla kurser.

RYGGYOGA

med Anna-Sara, måndagar kl.18.00-19.15 vecka 43-46.
23/10, 30/10, 6/11, 13/11

500:- för fyra tillfällen eller fyra kryss på tiokortet.

Ryggen är ett område där många av oss någon gång känner stelhet och värk. Så vad kan vara bättre än en yogaklass där du på ett enkelt sätt lär dig att sträcka ut, mjuka upp och stärka ryggmusklerna och öka blodcirkulationen. Vi arbetar igenom hela ryggraden upp till huvudet.

Yogaprogrammet du får lära dig har ingått i ett svenskt forskningsprojekt som visade att det hjälpte människor med ryggproblem. Vi arbetar i ett lugnt tempo sittandes och liggandes. Vill du använda dig av en stol så går det bra. Varje klass avslutas med en meditation. Passar alla.

MILITÄRTRÄNING

med Maud, onsdagar 18.00-19.00 vecka 46-49.
15/11, 22/11, 29/11, 6/12

500:- för fyra tillfällen eller fyra kryss på tiokortet

Styrka, flås och friska vindar. En träningsform som blivit oerhört populär senare år och tagit mycket mark.

Kräver små medel men en kraftfull röst som får dig att utmana dig själv och plocka fram det du inte trodde fanns kvar.

Maud utlovar hård träning och rekommenderar kläder efter väder. Möt vintern med träningsglädje och kamratskap. Soffan får vänta till jul.

Hälsa, träning och god, vällagad mat går hand i hand här på Hotell Mossbylund. Pernille är samordnare för vår träning och våra duktiga instruktörer Maud, Susanna, Sara & Alexander. Vi erbjuder ett spännande & genomtänkt utbud av träningspass, inspirerande retreats och träningsevent som passar alla, nybörjare som van motionär i alla åldrar. I vårt yogarum finns ett meditativt lugn, som passar bra till yoga eller pilates, men som också ger förnyad kraft att testa styrkan på våra TRX-pass. Vi använder oss också gärna av våra fantastiska omgivningar – stranden, havet och fälten passar perfekt för träning utomhus.

Pernille Runge, pernille@mossbylund.se

Sara C. Kennedy

Sara arbetar som yoga, pilates och vattengympa-lärare på Hotell Mossbylund. Hon har även arbetat som dansare, danspedagog och aerobicinstruktör och är skådespelare.
Saras yogaresa
”En vän till mig praktiserade yoga i Malmö och tog med mig dit. Eftersom jag är ”gammal” dansare så tycker jag om att prova olika träningsformer och gillar att utmana mig själv så jag var lättövertalad. Innan jag ens provade klassen så köpte jag ett 10-kort, min väninna hade ju sagt att det var det bästa hon någonsin hade prövat på. Första klassen var för mig pest och pina. Jag mådde så illa, blev yr och kände att jag bara ville springa ut skrikandes… trodde att jag skulle dö. Nå, eftersom jag hade köpt ett 10-kort så ville jag såklart ha valuta för mina pengar, trots min hemska upplevelse, så jag fortsatte. I början var yogan för mig mer fysisk, en träningsform, men nu på senare tid blivit mer mentalt. Mer en livsstil. Såklart ville jag veta mer när jag började och utbildade mig därför mig till yogalärare”.  Vi ses på mattan 😉

Susanna Kristersson

Susanna har en 200 h ”yoga for Life” utbildning, en ettårig utbildning med hathayoga, vinyasa, medititation, pranayama plus 50 h ishta yinyoga, för Ulrica Norberg.

Undervisar som yogalärare och som instruktör i vattengymnastik.

”Yogan gör att jag känner mig starkare och mycket mer fokuserad i vardagen. Det gör mig också nyfiken och att jag ser detaljer. Detta vill jag förmedla till mina elever och visa att du är starkare än du tror. Själv tränar jag helst ute i naturen och havet har jag nära hjärtat. Jag gillar att lära ut och jag lär mig hela tiden av mina elever. Jag ser framemot att träffa er! Hari om tat sat” Susanna

Alexander Nilsson

Alexander jobbar som certifierad kost- & träningskonsult och är utbildad genom en av Sveriges mest unika utbildningar inom träning & hälsa som heter The Academy.

”Med flera års erfarenhet inom träning, kost & hälsa lever jag för att inspirera, utveckla och dela med mig utav min kunskap. Jag tävlar även inom en fitness genre som heter ”Men’s Physique”. 
Med passion för pass som MRL, TRX & Styrka ifrån topp till tå, fokuserar jag på att stärka kroppen och optimera din prestation & ork i vardagen”

Maud Törnberg

Utbildad militär och tar mycket inspiration i sin träning därifrån. Började leda träningspass med aerobics och vattengympa. Som en nyfiken natur skolade Maud sig till yogalärare och det har lett till att hon även utbildar sig i TaiJi, qigong och meditation för att framöver även kunna undervisa dessa.
På Mossbylund leder Maud bland annat yoga ,vattengympa, TRX, styrka topp till tå och mage rumpa lår.
Maud brinner för träning och vill gärna anpassa sina pass utefter gruppen.

Boka online eller ring oss på 0411 30136 / maila oss på spa@mossbylund.se så bokar vi in er. Vi har även ett kösystem så om passet är fullt och inte syns på onlinebokningen, slå oss en signal så kontaktar vi er om ledig plats dyker upp!

Vecka 42

Måndag 16 oktober

10.00 Mjuk hatha yoga/Maud
12.00 Vattengympa/Maud
18.00 Nybörjare yoga fortsättning/ Susanna
19.30 Dynamisk hatha yoga/Maud

Tisdag 17 Oktober

10.00 Dynamisk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
18.30 Styrka från topp till tå/Maud
19.30 Vattengympa/Susanna

Onsdag 18 Oktober

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
19.30 Yinyoga/Susanna

Torsdag 19 Oktober

10.00 Dynamisk Hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
18.30 TRX/Alexander
19.30 Vattengympa/Sara

Fredag 20 oktober

10.00 Mjuk hatha yoga/Maud
12.00 Vattengympa/Maud

Lördag 21 Oktober

10.00 Yoga/ Maud

Söndag 22 Oktober

10.00 Mjuk hatha yoga/Maud

Vecka 43

Måndag 23 oktober

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
18.00 Ryggyoga kurs 1/Sara
19.30 Dynamisk hatha yoga/Sara

Tisdag 24 oktober

10.00 Dynamisk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Maud
18.30 Styrka från topp till tå/Maud
19.30 Vattengympa/Sussi

Onsdag 25 oktober

10.00 Mjuk hatha yoga/Maud
12.00 Vattengympa/Maud
19.30 Yinyoga/Susanna

Torsdag 26 oktober

10.00 Dynamisk Hatha yoga/Maud
12.00 Vattengympa/Maud
18.30 TRX/Alexander
19.30 Vattengympa/Maud

Fredag 27 oktober

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara

Lördag 28 oktober

10.00 Dynamisk hatha yoga/Sara

Söndag 29 oktober

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara

Vecka 44

Måndag 30 oktober

10.00 Mjuk hatha yoga/Maud
12.00 Vattengympa/Maud
18.00 Ryggyoga kurs 2/ Sara
19.30 Dynamisk hatha yoga/Maud

Tisdag 31 Oktober

10.00 Dynamisk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
18.30 Styrka från topp till tå/Maud
19.30 Vattengympa/Susanna

Onsdag 1 november

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
19.30 Yinyoga/Susanna

Torsdag 2 november

10.00 Dynamisk Hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
18.30 TRX/Alexander
19.30 Vattengympa/Sara

Fredag 3 november

10.00 Mjuk hatha yoga/Maud
12.00 Vattengympa/Maud

Lördag 4 november

10.00 Yoga/ Maud

Söndag 5 novmeber

10.00 Mjuk hatha yoga/Maud

Vecka 45

Måndag 6 november

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
18.00 Ryggyoga kurs 1/Sara
19.30 Dynamisk hatha yoga/Sara

Tisdag 7 november

10.00 Dynamisk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Maud
18.30 Styrka från topp till tå/Maud
19.30 Vattengympa/Sussi

Onsdag 8 november

10.00 Mjuk hatha yoga/Maud
12.00 Vattengympa/Maud
19.30 Yinyoga/Susanna

Torsdag 9 november

10.00  Yoga/Viktoria
12.00 Vattengympa/Viktoria
18.30 TRX/Sara
19.30 Vattengympa/Anna

Fredag 10 november

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara

Lördag 11 november

10.00 Dynamisk hatha yoga/Sara

Söndag 12 november

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara