Här är öppet alla dagar i veckan från frukost till sen kväll, du kan titta i på en fika, lunch eller middag till kvällen. Vår restaurangchef Fredrik är den som med erfaren hand leder restaurangen och vårt team av serveringspersonal och tillsammans med vår kökschef Stephen planerar han menyn, matchar den med goda drycker och uppdaterar vinlistan med spännande nyheter.

FRUKOST serveras under vardagarna 07.00-10.00. Helger 08.00-10.00
Du är varmt välkommen på frukost även om du inte bor på hotellet. Pris: 125:-

LUNCH & FIKA serveras både i vår restaurang och spacafé mellan 11.00-17.00 alla dagar i veckan. Det är bara att dyka upp men går såklart bra att boka bord också.

KVÄLLAR, måndag – lördag från 18.00 (sista bordsbokningen 20.30) serveras vår nya á la carte. Menyn hittar ni på KVÄLL och bord kan ni boka på 0411 30036 eller info@mossbylund.se.

DAGENS LUNCH, v 38 18-22 september

110:- inkl sallad, bröd, ramlösa/lättöl och kaffe.
Måndag – fredag 12.00-14.00

Måndag, lax – picklad gurka – potatis – ramslöksmajo – fil

Tisdag, pannbiff – mos – lingon – ärtor – smör

Onsdag, rökt makrill – ris – curry – ägg – persilja

Torsdag, flankstek – matvete – bakade tomater – timjanmajo – sky

Fredag, risotto – svampar – rostad broccoli – solros

Vegetariskt alternativ finns varje dag

LÖRDAGSSPECIAL, v 38 23 september

149:- 12.00-14.00, dryck tillkommer

Kalv – rostad potatis – bearnaise – picklade grönt

AFFÄRSLUNCH

245:- inkl sallad, bröd, ramlösa/lättöl och kaffe. Måndag – fredag 12.00-14.00
Förbokas

Toast skagen – löjrom – picklad lök

Kalvrygg – rotselleriremoulad – sky – ramslöksolja

Oemotståndliga tryfflar


 

SPACAFÉMENY

11.00-17.00 alla dagar i veckan.
dryck tillkommer
Hamburgare  195:-
Räksmörgås 169:-
Blåmusslor  129: –
Plocktallrik 99: –
Sallad – soltorkad tomater  – yoghurtbollar 95: –
Mozzerella – persika – oliver – oregano 95: –

SPACAFÉ & LUNCH

11.00-17.00 alla dagar i veckan

Räkmacka 165:-
Hamburgare 195:-
Blåmusslor – chili – kokos – koriander 129:-
Plocktallrik 99:-
Romansallad – soltorkad tomater – zucchini – yoghurtbollar 95:-
Mozzerella – persika – oliver – gurka – oregano 85:-

FIKA

11.00-17.00 alla dagar i veckan

Choklad marquise tårta med hallonkompott 39:-
Rabarbermarängpaj 39:- 
Vitchokladpanacotta med jordgubbsmousse och färska bär 39:-
Biskvier med fläder och hallon 29:-
Torone 29:-
Rawfood boll 29:-

Och lita goa torrekagor.

Spacafé

Här är öppet 11.00-17.00, sju dagar i veckan. Välkommen in!

Vi serverar räksmörgåsar, svamptoast, hamburgare, sallader, plocktallrikar eller smarrig fika med kakor, paj eller tårtbit. Hela menyn ser ni under ”lunch”.

Självklart kan man även bara koppla av med en kaffe, te eller ett glas vin.

I köket bland puttrande grytor och kastruller trivs vår kökschef Stephen allra bäst. Hemlagat, närproducerat och jordnära är ord som beskriver smakerna på Mossbylund. Inspirerad av våra omgivningar tar Stephen gärna tillvara på naturens skafferi och plockar både svamp, ramslök och nässlor som sedan får ta plats på tallriken. Att ha koll på ingredienserna och laga mat från grunden är viktigt för Stephen som också sköter kontakterna med våra lokala leverantörer som förser oss med närproducerat och närodlat.

Det går bra att beställa bord från 18.00, sista bordsbokningen 20.30 måndag – söndag. Boka på 0411 30036 eller info@mossbylund.se

FÖRRÄTTER

Rödspätta med krabba, picklade gröna jordgubbar, rostad mandel och skaldjurssky 129: –

Pankopanerad oxsvans med kantarellmajonäs och variation på purjolök 129: –

Rotselleritaco med creme fraiche, trädgårdsgrönt och torkat ekoägg 119:-

 

VARMRÄTTER

Hängmörad svensk kotlett med groddat emmergryn, päron, silverlök, morotsolja och sky 229: –

Majskyckling från Varmlösa med variation på skånsk blomkål, grillad svartkål och sky 219: –

Smörkonfiterad rödtunga med hällestadssvamp, rökta räkor, laxrom och hollandaise på brynt smör 239:-

Bakad chèvre med grillade rödbetor, picklade gulbetor, hasselnötter och groddat emmergryn och honung 209: –

 

DESSERTER

Mazarin med björnbärsglass, björnbärsgelé, maräng och ängssyra 109: –

Pumpafrömousse med hallonkräm, hallonsorbet, rostade pumpafrön, hallonflarn och frysta hallon 109: –

Tre skånska ostar med hemlagad chutney och knäckebröd 129: –

Filosofi

________

 

Närproducerat, hemmagjort och kärlek är de tre ord som beskriver vår mat! Vår köksmästare Stephen Radcliffe lever och andas för de skånska råvarorna och vill att våra gäster skall känna av kvalitén av livet på landet, havet och i skogen. Tillsammans med vår restaurangchef Fredrik Wennberg, som med gediget sinne för dryck, kombineras en måltid att minnas.

Vi är inte gourmet, vi är inte fine dining, vi är njutning för smak, doft och syn.

Lördagar serverar vi Afternoon Tea 14.00 och söndagar Brunch från 12.00. Välkommen att boka på 0411 30036.

AFTERNOON TEA

Små vackra höga torn med mättande snittar serveras med kakor och desserter. Te och kaffe ingår också.

Lördagar 14.00. Pris: 175:-  

Barn 0-4 år äter gratis
5-11 år 50% rabatt / 12-16 år 25% rabatt

BRUNCH

Här finns bland annat sill, sallader, pannkakor, omelett, bacon, kallskuret, nybakat bröd, ostar, desserter… och juice, te och kaffe.
Söndagar från 12.00. Pris: 275:-

Barn 0-4 år äter gratis
5-11 år 50% rabatt / 12-16 år 25% rabatt

Vi anordnar många stora kalas i vår festlokal ”Salen” som rymmer upp till 120 personer. Här är stora ytor både inne och ute för mingel och dans. Det går hyra hela Mossbylund med samtliga rum eller endast Salen med närliggande hotellrum. Vi har plats för 90-100 övernattande gäster.

Trakten runt Mossbylund är omgivnen av många gamla vackra kyrkor och här är även möjlighet till vigsel i vår trädgård, eller på vår fantastiska strand.

Maila till vår restaurangchef Fredrik, fredrik@mossbylund.se eller vår bröllopskoordinator Tove, tove@mossbylund.se om ni har frågor eller förfrågningar.

Med Tove som bröllopskoordinator är ni i trygga händer. Från bröllopsmeny till brudvals, blomsterdekorationer och vickning – vi tar hand om allt från början till slut, så att ni kan fokusera på att bara njuta av er stora dag. Att få förtroendet att ta hand om er speciella dag är stort för oss och varje bröllop är unikt. Genom ett personligt möte med Tove och Fredrik som restaurangchef går ni i lugn och ro genom era tankar och idéer. Under åren har vi samlat på oss många kontakter och vi har ett stort nätverk av allt från vigselförrättare, till duktiga musiker och DJs som vi gärna rekommenderar.

Tove Svensson, tove@mossbylund.se

14 oktober har vi SKALDJURSFEST med vår härliga skaldjursplatå. 745:- per person.
Vill ni förgylla er kväll med en champagneprovning innan middagen är priset totalt 1095:- per person.

Tid för champagneprovning är 15.00, 16.30 eller 18.00.  Boka på 0411 30036

GÅSATIDER

10-12 november står våra nya pooler på plats och samtidigt firar vi Mårten Gås och Fars Dag.
Gåsamiddag 525:-
med övernattning, spa & frukost från 1038:- per person  boka här
Farsdag-gåsamiddag 12 november 475:-

JULBORD

Vårt fantastiska julbord med fokus på närproducerade råvaror och mycket kärlek för skånsk gemyt serveras 8-19 december.
Julbord 525:-
med övernattning, spa & frukost från 1038:- per person  boka här

Jultallrik 225:-, tre rätters jultallrik med silltallrik, varma juldelikatesser och gottetallrik. Jultallriken serveras lunchtid och det går bra att boka bord fr 12.00- 14.00. 11-15 december

Kvällsspa med julbord
8, 9, 15, 16 december kan man äta julbord och sen koppla av i vårt spa 895:-
På lördagarna startar vårt julbord redan kl 17.00 och spa är sedan öppet till 22.00