MIDSOMMAR har vi öppet hela helgen, frukost, fika, lunch eller middag. Sill, nubbe och gubbar finns på menyn.
Midsommarhelgen avslutas på söndag 25/6 med midsommarbuffé från 18.00. Varmt välkomna!

FRUKOST serveras under sommaren 08.00-10.00. Du är varmt välkommen på frukost även om du inte bor på hotellet. Pris: 125:-

I SOMMAR serverar vi fika & lunch mellan 11.00-17.00 alla dagar i veckan och kvällens mellanrätter MÅN -LÖR från 18.00, och sista bordsbokingen 21.00.  Dagtid är det bara att dyka upp, kvällstid kan ni boka bord på 0411 30036 eller info@mossbylund.se.

SÖNDAGAR kvällstid, flyger vi kors och tvärs över hela världen och våra kockar fångar upp gobitar från många fjärran länder. Men som alltid med fokus på lokala råvaror.

Här är öppet alla dagar i veckan från frukost till sen kväll, du kan titta i på en fika, lunch eller middag till kvällen. Vår restaurangchef Fredrik är den som med erfaren hand leder restaurangen och vårt team av serveringspersonal och tillsammans med vår kökschef Stephen planerar han menyn, matchar den med goda drycker och uppdaterar vinlistan med spännande nyheter.

SPACAFÉ & LUNCH

11.00-17.00 alla dagar i veckan

Blåmusslor – chili – kokos – koriander 129:-
Plocktallrik 99:-
Romansallad – soltorkad tomater – zucchini – yoghurtbollar 95:-
Mozzerella – persika – oliver – gurka – oregano 85:-
Ost – lufttorkad ankbröst – marmelad – fröknäcke 145:-

Hamburgare 195:- (serveras även kvällstid mån-lör)
Räksmörgås 165:- (serveras även kvällstid mån-lör)

FIKA

11.00-17.00 alla dagar i veckan

Choklad marquise tårta med hallonkompott 39:-
Rabarbermarängpaj 39:- 
Vitchokladpanacotta med jordgubbsmousse och färska bär 39:-
Biskvier med fläder och hallon 29:-
Torone 29:-
Rawfood boll 29:-

Och lita goa torrekagor.

Spacafé

Här är öppet 11.00-17.00, sju dagar i veckan. Välkommen in!

Vi serverar räksmörgåsar, svamptoast, hamburgare, sallader, plocktallrikar eller smarrig fika med kakor, paj eller tårtbit. Hela menyn ser ni under ”lunch”.

Självklart kan man även bara koppla av med en kaffe, te eller ett glas vin.

I SOMMAR 21 juni – 12 augusti, måndagar – lördagar, innehåller vår á la carte mellanrätter.

Är du hungrig sikta på fyra rätter från menyn nedan eller satsa på våra utvalda fyra favoriter till fast pris 375:-. Tillhörande dryckespaket 350:-
Lite lagom hungrig kan två rätter vara bra och lite senare fundera på dessert.

Boka bord på 0411 30036 eller info@mossbylund.se

Pssst… våra lunchklassiker räkmacka & hamburgare finns också att få kvällstid.

Meny

Ägg 63´, ostronskivling från hällestad, spenat, hasselnötter, krasse 109:-

Hemgjord gnocchi, nässlor, ruccola och pinjenötter 109: –

Grillad babygemsalad, kapris, bockepär från vilhelmsdahls gårdsmejeri, 4 skånska gryn, äggkräm 109:-

Grillad portabello från hällestad, tomater, ramslök, rökt färskost 109:-

Pankopanerad torskkind, chilimajo och rättika 109:-

Smörkonfiterad kummel, brynt smör och picklade primörer 119:-

Matjessill, äggkräm och torkat ekoägg, laxrom, krutonger och brynt smör 109:-

Nypotatis, dill, löjrom, lök och crème fraiche 145:-

Flankstek från friskatorpet, rostat jasminris, chili, kimchi och koriander 129:-

Skånsk ost med lufttorkat ankbröst, hemmagjord marmelad och fröknäcke 145:-

Griskind från olinge gård, grillad kål, ruccolapesto och pinjenötter 119:-

Örtbakad kyckling från varmlösa, blomkål och dragonmajo 119:-

Chokladkola, flädercurd och filmjölkssorbet 85:-

Hallon, pumpa och getmjölk 85:-

Jordgubbar, vaniljglass, rostad havre 85:-

Lime- & citrongräspannacotta, sommarens bär, brynt vitchoklad, flarn, mörk choklad sorbet 85:-

Fläder- & rabarbersorbet med bubbel 115:- (innehåller alkohol)

I köket bland puttrande grytor och kastruller trivs vår kökschef Stephen allra bäst. Hemlagat, närproducerat och jordnära är ord som beskriver smakerna på Mossbylund. Inspirerad av våra omgivningar tar Stephen gärna tillvara på naturens skafferi och plockar både svamp, ramslök och nässlor som sedan får ta plats på tallriken. Att ha koll på ingredienserna och laga mat från grunden är viktigt för Stephen som också sköter kontakterna med våra lokala leverantörer som förser oss med närproducerat och närodlat.

Följ med på MOSSBYLUNDS MATRESA!

SÖNDAGAR, 26 juni – 13 augusti, flyger vi kors och tvärs över hela världen och våra kockar fångar upp gobitar från många fjärran länder. Men som alltid med fokus på lokala råvaror.
Pris 425:- per person. Barn 0-4 år äter gratis 5-11år 50% rabatt / 12-16år 25% rabatt.

Söndagen den 25 juni SVERIGE midsommar

Midsommartema, vi börjar resan på hemmaplan i Skåne och kramar ut det sista av en härlig midsommarhelg. På buffén finns sillar, nypotatis, pajer, sallader, såser, bröd… och vi grillar korvar från varmlösa, lamm från appeltorpet, och en massa härliga grönsaker. Avslutningsvis jordgubbar såklart, med vaniljgrädde och citronverbena.

Hönsinge hantverksbryggeri, vår lokala ölproducent gästar oss med ölbar i trädgården.

Söndagen den 2 juli GREKLAND

Grekisk afton med buffé full av fetaost, oliver, melon, taramosalata, skordalia, tzatziki, bönsoppa, grönsaker, pitabröd, moussaka. På grillen hittar vi gyros på skånsk pluma, kleftiko på lamm från Appeltorpet med oregano och chili, bläckfisk och mycket mer.
Till dessert får ni en filodeg fylld med vaniljkräm och kanelglass.

Söndagen den 9 juli MEXICO

Över atlanten till Mexico, här blandar vi buffé med tallriksservering. Bland annat serverar vi räksallad med chili och koriander och rutabaga sallad. Torskceviche, ceviche på gröna tomater, fish taco, carne asaga på entrecote med rökt chili och böndip, fläsktatemado, en fläskbog med chili och kanel och picklad rödlök.
Dessert med hetta; Mango med chili och koriander

Söndagen den 16 juli THAILAND

Thaimat. Mossbylunds gladaste kock Ooh har fått fria händer och vi kan knappt vänta… Hon serverar snacks på tallrik med rischips och chilidips, vårrullar med sweetchilisås och kycklingspett med jordnötssås. Till det en buffé med somtum, yum win sen, a-jard, tum pollamai… wokade grönsaker, pad ped moo pa, grön currygryta, ris… Nyfiken?
Klassisk mango stickyrice som avslutning.

Söndagen den 23 juli SPANIEN

Hola! Vi flyger tillbaka till Europa och landar i Spanien. På grillen finns paellamixtas med grönsaker/ fisk / skaldjur. Grillad tilapia från Landskrona med vitlökssmör och chorizo från Varmlösa. Vi har även buffé med tortilla, patatas bravas, boquerones, pan con tomat, jamón ibérico och sallad.
Dessert, crème catalan.

Söndagen den 30 juli USA

Bootsen på! USA på dagordningen. Buffé med creamed corn, picklade grönsaker, corn bread, gumbo – soppa med kräftor och majs, coleslaw, mac’n cheese med lokala ostar. BBQ med short ribs, bringa, korvar, majs, sticky ribs.

Pannkaka med baconglass och lönnsirap… för den som orkar.

Söndagen den 6 augusti ITALIEN

Italien. Klassiska favoriter på tallrik (ej buffé). Sallad nicoise, caponata med bröd, pizza med tomat och mozzarella, lufttorkad karré, portabellosvamp från Hällestad med Bocke Pär från Vilhelmsdals gårdsmejeri, pasta med svart vitlök, chili och ramslökskapris, risotto med bläckfisk och svamp från Hällestad, vitello tonato av svensk rapsgris, porchetta av gris från Olinge gård med grillad ciabatta.

Sist men inte minst Tiramisu!

Söndagen den 13 augusti SVERIGE kräftfest

Vi landar hemma igen och avslutar med kräftor, sill och äppelpaj med cognacsglass.
Matjessill med variation av ägg och brytsmör, kantareller, pajer, sallad såklart svenska kräftor och havskräftor.

Hönsinge hantverksbryggeri, vår lokala ölproducent gästar oss med ölbar i trädgården.

DAGENS LUNCH, v 25, 19-22 juni

110:- inkl sallad, bröd, ramlösa/lättöl och kaffe.
Måndag – fredag 12.00-14.00

Måndag, dagens fisk – räkor – potatis – vitvinssås – socker ärter

Tisdag, fläskkotlett – ris – curry – kokos – zucchini

Onsdag, fiskwallenbergare – mos – ärtor – smör

Torsdag, gravad lax – dill stuvade potatis – rödbeta

Fredag, midsommarafton…   ingen dagens men öppet för sommarlunch med sill, nubbe & gubbar.

VECKANS VEGETARISKA, v 25

110:- inkl sallad, bröd, ramlösa/lättöl och kaffe.  Måndag – fredag 12.00-14.00

Matveterisotto – rostad broccoli – solros – bakad ägg

VECKANS AFFÄRSLUNCH, v 25

245:- inkl sallad, bröd, ramlösa/lättöl och kaffe. Måndag – fredag 12.00-14.00

Matveterisotto – rostad broccoli – solros – bakad ägg

***

Fläskkotlett – ris – curry – kokos – zucchini

***

Oemotståndligt goda tryfflar till kaffet

LÖRDAGSSPECIAL, v 25,  24 juni

135:- 12.00-14.00
dryck tillkommer

Se vår á la carte under fika & lunch

SPACAFÉMENY

11.00-17.00 alla dagar i veckan.
dryck tillkommer
Hamburgare  195:-
Räksmörgås 169:-
Blåmusslor  129: –
Plocktallrik 99: –
Sallad – soltorkad tomater  – yoghurtbollar 95: –
Mozzerella – persika – oliver – oregano 95: –
Ost – lufttorkad ankbröst 145: –

Filosofi

________

 

Närproducerat, hemmagjort och kärlek är de tre ord som beskriver vår mat! Vår köksmästare Stephen Radcliffe lever och andas för de skånska råvarorna och vill att våra gäster skall känna av kvalitén av livet på landet, havet och i skogen. Tillsammans med vår restaurangchef Fredrik Wennberg, som med gediget sinne för dryck, kombineras en måltid att minnas.

Vi är inte gourmet, vi är inte fine dining, vi är njutning för smak, doft och syn.

Lördagar serverar vi Afternoon Tea 14.00 och söndagar Brunch från 12.00.  Vi har sommaruppehåll från och med midsommarhelgen och drar igång ”vardagen” igen lördag & söndag 19-20 augusti. Välkommen att boka på 0411 30036.

AFTERNOON TEA

Små vackra höga torn med mättande snittar serveras med kakor och desserter. Te och kaffe ingår också.

Lördagar 14.00. Pris: 175:-  

Barn 0-4 år äter gratis
5-11 år 50% rabatt / 12-16 år 25% rabatt

BRUNCH

Här finns bland annat sill, sallader, pannkakor, omelett, bacon, kallskuret, nybakat bröd, ostar, desserter… och juice, te och kaffe.
Söndagar från 12.00. Pris: 275:-

Barn 0-4 år äter gratis
5-11 år 50% rabatt / 12-16 år 25% rabatt

Vi anordnar många stora kalas i vår festlokal ”Salen” som rymmer upp till 120 personer. Här är stora ytor både inne och ute för mingel och dans. Det går hyra hela Mossbylund med samtliga rum eller endast Salen med närliggande hotellrum. Vi har plats för 90-100 övernattande gäster.

Trakten runt Mossbylund är omgivnen av många gamla vackra kyrkor och här är även möjlighet till vigsel i vår trädgård, eller på vår fantastiska strand.

Maila till vår restaurangchef Fredrik, fredrik@mossbylund.se eller vår bröllopskoordinator Tove, tove@mossbylund.se om ni har frågor eller förfrågningar.

Med Tove som bröllopskoordinator är ni i trygga händer. Från bröllopsmeny till brudvals, blomsterdekorationer och vickning – vi tar hand om allt från början till slut, så att ni kan fokusera på att bara njuta av er stora dag. Att få förtroendet att ta hand om er speciella dag är stort för oss och varje bröllop är unikt. Genom ett personligt möte med Tove och Fredrik som restaurangchef går ni i lugn och ro genom era tankar och idéer. Under åren har vi samlat på oss många kontakter och vi har ett stort nätverk av allt från vigselförrättare, till duktiga musiker och DJs som vi gärna rekommenderar.

Tove Svensson, tove@mossbylund.se