Vårt kära Mossbylund har sakta men säkert formats sedan vi tog över hotellet 2002. Vi har lyssnat till våra gästers önskemål och utvecklat, byggt till och renoverat Mossbylund allt eftersom. Idag har vi plats för 90 övernattande gäster som kan njuta av ett bekvämt boende, god mat, spa, träning och rofyllda miljöer. Vi har gått från en liten till en stor familj med olika avdelningar och öppnat upp för brunch, träning och olika event – här finns något för alla! Trots att vi vuxit fort de senaste åren finns den familjära känslan kvar.

Vi brinner för entreprenörskapet och nya idéer kommer allt som oftast innan vi ens hunnit slutföra de tidigare. Det är en spännande resa som vi tillsammans med våra fantastiska medarbetare ser fram emot att fortsätta.

Varmt välkommen att hälsa på hos oss!

Välkommen till Mossbylund,
Ingrid och Peter Svensson.
i.svensson@mossbylund.se
peter@mossbylund.se

2017 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
9.1 Rated by Guests

Adress

Mossbystrand
274 53 Abbekås
Skåne

Telefon

+46 (0) 411 300 36
0411 301 36, spa

Mossbylund finns längs kustvägen mellan Abbekås och Ystad vid Mossbystrand. Position: Latitud: 55.415060, N Longitud 13.624028 E. Om du kör med GPS ställ in Mossby 157, ort Skurup.

Vägbeskrivning från YSTAD:
Kör väg 101 mot Trelleborg, sväng av vid Mossbystrand till väg 9. Efter 500 meter på höger sida ligger Mossbylund.  Avstånd från Ystad 12 km.

Vägbeskrivning från TRELLEBORG:
Kör väg 9 mot Ystad, tre kilometer efter Abbekås ligger Mossbylund på vänster sida. Avstånd från Trelleborg 35 km.

Vägbeskrivning från MALMÖ/LUND/KÖPENHAMN:
Kör E65 mot Ystad, ta av mot Skurup vid första avfarten. Sväng vänster mot Skurup centrum. Följ skyltarna mot Skivarp. Tre kilometer efter Skivarp tar ni av höger till väg 9. Efter 500 meter på höger sida ligger Mossbylund.

Vår trogna kompis Vilda, som gått från jakt-labbe till hotell-labbe, är på plats nästan varje dag och tar sällan semester. Alltid redo för en promenad längs med stranden och eftersom hon varit här sedan hon var valp har denna badälskare full koll på promenadstråken runt Mossbylund.

Tillsammans med Vilda välkomnar vi fyrbenta vänner till Hotell Mossbylund i många av våra rum. Här är sköna ytor att springa på, dock har vi hundfritt i restaurang & spa.

Vår miljösatsning har tagit ytterligare ett steg tack vare skånetrafikens nya busshållplats på Mossbylund.
Numera åker du buss från Ystad eller Trelleborg med linje 190. Närmaste påkopplande pågatåg finns i Svarte för vidare resa till och från resten av Skåne!

För 120 år sedan på sandig strandnära jord byggdes Mossbylund Gård, till utseendet likt många andra skånska gårdar längs sydkusten. Stall och loge byggdes till några decennier senare, 1914 resp 1918. Här fanns senare både hästar, kor, gödsvin, nån galt och några modersuggor. På gården, med en areal på 22 hektar odlades mycket potatis, morötter, betor och andra rotfrukter som trivdes i den sandiga jorden. Mossbylunds telefonnummer var nummer 50, adress Mossby 15.

Under 70-talet styckades marken av och Mossbylund var enbart bostad med en del husdjur kvar i stallet. Gertie & Sven-Inge Enberg köpte Mossbylund i början på 80-talet och byggde åtta semesterlägenheter i sidolängorna.  Huvudbyggnaden var under deras tid fortfarande ett privat hem och dagens kontor och reception var deras sovrum och vardagsrum. Gästerna lagade då sin egen mat och njöt på de nyanlagda lägenhetsterrasserna under sommarkvällarna. Skåneälskande stockholmsfamiljer blev från första sommaren stamgäster och fortfarande idag dyker de upp och hälsar på oss, mer än 35 år senare, även om veckoboendet inte riktigt är som förr.

En av snickarna som spikade gipsskivor och satte in kök var Håkan Lindskog som några år senare, 1987 startade eget, HL bygg AB. HL bygg AB är idag den helt oersättliga byggfirma som varit med och skapat Mossbylund genom de senaste tretton årens större projekt.

1993 köpte Hans Thysell Mossbylunds gård och satsade under sina år på restaurangkök, restaurang, konferenslokaler och utökade även från 8 till 13 hotellrum. Hans Thysell arrenderade ut kök och restaurangverksamheten till Lasse & Carina Larsson, omtyckta krögare från trakten som blev kvar i nästan 20 år, även under vår tid.

2002 kom vi, helt plötsligt, utan affärsplan, kunskap eller längre eftertanke. Snarare mitt i förvirrad bebisyra och nyligen lämnat tidigare yrkesval och företag. Det enda vi hade med oss i bagaget var många hotellnätter efter resor inom tidigare jobb och vi visste att vi trivdes med livet på landet. Vi fortsatte i förra ägarens spår med konferenser och mestadels verksamhet på vardagar. Rum efter rum renoverades och ett par år senare byggdes ytterligare elva hotellrum och en ny konferenslokal.

Under sommaren fanns semesterboendet med eget hushåll kvar, och vi hade även tio fantastiska år med lägerverksamhet för familjer med barn med autism och asperger under tre intensiva veckor varje sommar.

2013 ändrade vi delvis riktning och lät ”konferensbenet” få kompletterande beläggning med privata helggäster. Restaurangen öppnades för allmänheten och om vi sa att vi inte visste vad vi gjorde 2002 visste vi än mindre vad detta skulle innebära. Plötsligt hade vi bemanning 24/7 och den ena utbyggnaden avlöste den andra. Vi trodde vi gjorde vår sista stora investering men har aldrig haft så fel. Restaurangen blev trångbodd, byggdes ut och mitt i allt krävdes då även ett nytt restaurangkök. Spa’t blev fort för litet och växte 2016 och ytterligare en omgång 2017. Och renovering av rum fortsätter oavbrutet. De flesta på andra varvet. Antalet anställda femdubblades och idag når vi lätt hundrastrecket. Ett litet team blev flera avdelningar och tillsammans är det idag det stora teamet som tar Mossbylund framåt.

Vi vågar aldrig mer påstå, ”hit men inte längre”, gästerna ger oss mersmak och tänder nya idéer varefter dom fyller varje vrå. Vinter som sommar, dag som natt.

Personalstyrkans evigt växande gör livet bara mer spännande, utmanande och helt underbart!

Svanen är den officiella, gemensamma miljömärkningen i Norden. Märkningen visar att produkter, varor och tjänster uppfyller de högt ställda kraven på miljö, hälsa, funktion och kvalitet. Det är ett omfattande miljöarbete som gäller allt från energiförbrukning, transporter och avfallshantering till städprodukter, förbrukningsartiklar, inredning och råvaror – stort som smått. Engagemanget för vår miljö ligger oss varmt om hjärtat.

Att värna om miljön och göra hållbara och kloka val för framtiden är en självklarhet för oss på Mossbylund. Naturen runt omkring oss är tillsammans med vår fantastiska personal vår största tillgång.

2016 blev vi svanenmärkta på restaurang och hotell. Vår fantastiska husfru, Josefine tog oss igenom en lång procedur, allt från att byta ut gamla kylskåp, granska samtliga leverantörer och trigga personalen. Denna medvetenhet tar vi omedvetet med oss hem och till våra privata hushåll. I grund och botten är det varje liten plastpåse, varje tvättmaskin som snurrar, varje köttbit vi slänger som i längden spelar roll. Det är alltså inte den stora svanenmärkningen som gör skillnad, utan det är den lilla handlingen gång på gång på gång.

Med det övergripande ansvaret på Hotell Mossbylund ser vår husfru Josefine till att vår sköna inomhusmiljö och gröna utomhusmiljö hålls i trim. Josefine håller i trådarna för både städ- och konferenspersonal, vaktmästare och trädgårdsmästare som tillsammans ser till att alla våra miljöer – hotell, restaurang, konferens, spa och trädgård har en genomgående hemtrevlig atmosfär.

Josefine Andersson Sandberg, josefine@mossbylund.se

KÖK

Nu söker vi kock, heltid, deltid, sommarvikariat. Precis vad som passar dig! Vår stjärna Micke ska sluta för nya äventyr och ni får gärna ringa honom (073-635 57 65) för att höra hur livet är som kock på Mossbylund.

Eller så skickar ni er ansökan direkt till Stephen, vår fenomenala köksmästare. stephen@mossbylund.se

 

 

 

SPACAFÈ

Vårt spacafé säljer kakor som aldrig förr och vi behöver nu stöttning helgdagar och helgkvällar. I vårt spacafé serverar vi mat, fika och dryck, tar hand om dagspagäster, plockar handdukar, puffar kuddar och ser till att det är fint för våra gäster. Så är du sugen på att hoppa in extra vid behov eller kontinuerligt under helgerna maila din ansökan till vår servicestjärna Pernille. pernille@mossbylund.se

STÄD

Inhoppande nattis! Vi städar och diskar hela natten igenom, möblerar konferenser och vaktar det lilla hotellet under dygnets tysta timmar. Man jobbar aldrig ensam, och vi söker dig som vill hoppa in vid behov, är flitig och älskar att göra rent och trivs att jobba udda tider. Maila ditt intresse till vår fantastiska husfru. josefine@mossbylund.se